POLICIJA UPOZORAVA

Prelazite cestu na za to predviđenim mjestima

Za vrijeme trajanja akcije "Pješaci u prometu, štovanje vozač - pješak" napisano je čak 76 kazni pješacima koji nisu prelazili cestu na pješačkim prijelazima!!

Objavljeno 2. kolovoza 2013. u kategorijama: Metković, News.

Rezultati akcije „Pješaci u prometu, štovanje vozač – pješak“ 

pjesacki-prijelazPočetkom ovog tjedna, u vremenu od 29. do 31. srpnja, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije „ Pješaci u prometu, štovanje vozač – pješak“ usmjerena na pješake u prometu i poštivanje obveza vozača prema pješacima.

Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na potencijalne opasnosti u prometu, a vozačima na poštivanje prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala 76 prekršaja koje su počinili pješaci i 19 prekršaja vozača. Prekršaji pješaka odnose se na nepropisno prelaženje kolnika (ne korištenje obilježenih pješačkih prijelaza i prelazak kolnika za vrijeme dok je na semaforu upaljeno crveno svijetlo), dok 19 vozača nije poštivalo prednost  prolaska pješaka prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Zbog ukupno utvrđenih 95 prekršaja, pješacima i vozačima je u ovoj akciji izdano 80 mjera pisanog upozorenja, 2 obavezna prekršajna naloga i 13 novčanih kazni.

Iz Policije napominju kako će i dalje nastaviti s provođenjem preventivno-represivnih akcija s ciljem podizanja razine stanja sigurnosti u prometu na cesti i smanjenja stradavanja sudionika u prometu.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari