Ostanimo u kontaktu

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

Predstavnici GI Sinovi i kćeri Neretve održali sastanak s predstavnicima Grada i Doma zdravlja Metković

Dom zdravlja Metković po zahtjevima GI Sinovi i kćeri Neretve nabavlja svu potrebnu opremu, a najviše nas uveseljava početak upotrebe hematološkog aparata u DZ Metković s dva CRP uređaja u ordinacijama i početak upotrebe transkutalnog bilirubinomjera za potrebe djece.

Objavljeno prije

Predstavnici GI Sinovi i kćeri Neretve održali su sastanak s gradonačelnikom Metkovića, gosp. Daliborom Milanom i ravnateljem Doma zdravlja Metković, gosp. Mihovilom Štimcem, a njihovu izjavu nakon sastanka prenosimo u cijelosti:

“Poštovani članovi GI Sinovi i kćeri Neretve,

dužnost nam je obavijestiti Vas o prikupljenim informacijama i rješenjima po pitanju zdravstvene reforme u dolini Neretve.

GI odnosno Vi ste inzistirali na poboljšanju kvalitete života stanovnika Doline Neretve po pitanju zdravstva i primarne zdravstvene zaštite.

Trenutna situacija: Dom zdravlja Metković po zahtjevima GI Sinovi i kćeri Neretve nabavlja svu potrebnu opremu, a najviše od svega nas uveseljava početak upotrebe hematološkog aparata u DZ Metković s dva CRP uređaja u ordinacijama i početak upotrebe transkutalnog bilirubinomjera za potrebe djece.

Početak upotrebe Hematološkog aparata za krvnu analizu u HMP Metković.

Velika stvar za sve stanovnike po pitanju krvne analize i sigurnosti, a tjedni nas dijele od isporuke aparata.

Početak rada med. punkta u Opuzenu: dežurstva vikendom i blagdanom od 8-20h u subotu 16.03.2019 godine za dolinu Neretve.

Početak s radom specijalista u DZ Metković:
-19.03 2019 godine (KIRURZI), dr. Stojanović u 8.30 min u ordinaciji dr. Antunović Šiljeg.
-22.03.2019 godine (LOGOPED) u 13h ordinacija logopeda u D.Z Metković 1 kat.
-29.03.20192019 godine (KARDIOLOG) u ordinaciji dr. Šušnjar o vremenu će Vas DZ Metković obavjestiti.
Specijalistima želimo dobrodošlicu a vama manje vremena provedenog u  Dubrovniku od G.I.
-Transportni inkubator za rodilište.
-Digitalna vaga i vaga za mjerenje u sjedećem položaju za potrebe dijalize D.Z Metković.
Današnjem radnom sastanku sa G.I Sinovi i Kćeri Neretve se odazvao ravnatelj DZ Metković gosp. Mihovil Štimac, gradonačelnik Metkovića gosp. Dalibor Milan te su nas izvijestili o svemu prethodno napisanom i učinjenom.

Ministarstvo zdravstva je poslalo mail i očitovanje s kojim nismo zadovoljni.

Ravnatelj Županijske HMP se očitovao putem maila i predstavio svoje stajalište o 24-satnoj zdravstvenoj zaštiti građana i opravdao izostanak.

Ravnatelj O.B Dubrovnik nije se odazvao niti pismenim putem odgovorio te smo ostali uskraćeni za informacije.

Gradonačelnik Opuzena je poslao mail da je zauzet obavezama, a niti jednom riječju se nije osvrnuo na upit poslan u mailu GI po pitanju zdravstva u dolini Neretve i obvezama financiranja zdravstva. Ostali smo uskraćeni za odgovore.

Gradonačelnik Ploča isto se nije odazvao niti pismenim putem poslao očitovanje na poziv. Ostali smo uskraćeni za odgovore.

Nismo zadovoljni po pitanju posebnih dežurstava i funkcionalne integracije koncesionara u obavezama sa DZ, HMP I BOLNICOM.

Koncesionari su zakonom izuzeti od obaveza i potrebno je dopuniti pravilnik i ispraviti diskriminiranu odredbu po pitanju OBAVEZA, a po tom pitanju ministarstvo zdravstva treba doraditi pravilnik o funkcionalnoj integraciji i ispraviti ovu diskriminacijsku odredbu.

Napomena: DZ Metković je pod koncesijom 90% te je zbog toga bitno urediti funkcionalnu integraciju.

Po ovom pitanju ćemo tražiti rješenja od strane Ministarstva zdravstva.

Što se tiče izgradnje Županijske bolnice regionalnog značaja za dolinu Neretve također smo nezadovoljni.

Dubrovačko-neretvanska županija mora donijeti ODLUKU o formiranju ŽB reg. značaja i poslati Ministarstvu zdravstva ZAHTJEV za dopunom mreže med. ustanova.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije gosp. Nikola Dobroslavić  se odbio očitovati na upit G.I.Sinovi i Kćeri Neretve a znamo koliko je bitna ova ustanova za stanovnike doline Neretve i tražimo da se napravi PRVI KORAK.”

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je hospitalizirano 5 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 4524 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 153 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 39 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije