Ostanimo u kontaktu

MATICA HRVATSKA U METKOVIĆU

Predstavljena knjiga dr. sc. Antuna Karamana ‘O Metkoviću s ljubavlju’

Objavljeno prije

O Metkoviću s ljubavlju 2

U galeriji Ustanove za Ustanove za kulturu i sport Metković jučer je predstavljena knjiga O Metkoviću s ljubavlju autora dr. sc. Antuna Karamana, tiskana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću.

Knjigu su, uz atora, predstavili prof. Božidar Lovrić, prof. Zorana Vekić i Ratko Krstičević.

Na 180 stranica Metković je predstavljen kroz novije fotografije Ive Veraje, povijesne fotografije/razglednice iz zbirke Ratka Krstičevića, idejnog začetnika knjige, kroz Stojana Vučićevića, Ivana Slamniga i Vladimira Pavlovića koji su pisali pjesme o Metkoviću i kroz priče iz povijesti Metkovića.

Prof. Božidar Lovrić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću kazao je da kniga prikazuje bogatstvo grada.

– Ova knjiga predstavlja jedan sveobuhvatni, kulturni, gospodarski, povijesni, sportski, likovni izričaj Metkovića kroz, ponajprije, posljednjih 200 godina, iako, u povijesnom smislu, prati događaje od nastnka Metkovića u 15. stoljeću nadalje. Knjiga predstavlja jedno bogatstvo koje će tek, nadam se, Metkovci otkriti i tako upoznati sami grad – rekao je Lovrić.

Autor, dr. sc. Antun Karaman ideju za naslov knjige dobio je iz tekstova pisanih na razglednicama.

– Kad gledate razglednice, one s druge strane imaju nešto napisano. Svi tekstovi su pisani s ljubavlju pa sam onda i ja pisao s ljubavlju. Metković ima toliko lijepih detalja, svega u ambijentu i u ljudima da ne možete drukčije pristupiti takvom jednom poslu – kazao je Karaman.

Knjiga O Metkoviću s ljubavlju tiskana u nakladi od 500 primjeraka i po cijeni od 250 kuna može se nabaviti u prostorijama ogranka Marrtice Hrvatske. Na predstavljanju se mogla kupiti po promotivnoj cijeni, a autor Karaman zainteresiranima je knjigu i potpisao.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije