Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

Predstavljen zbornik radova dr.sc. don Mile Vidovića ‘Što vama kažem, svima kažem’

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U GKS-u Metković u petak je, u organizaciji ogranka Matice Hrvatske Metković, predstavljen Zbornik radova ‘Što vama kažem, svima kažem’, sve u čast dr.sc. don Mile Vidovića, podrijetlom iz Zažablja i doline Neretve.

Podsjetimo, don Mile je prošle godine napunio 85 godina života, a u lipnju ove godine obilježio je 60. obljetnicu misništva.

U Zborniku je 17 radova u tri tematske cjeline, o životu i znanstvenom radu don Mile, o crkvenoj povijesti zavičaja, i o crkvi u Hrvata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Devet knjiga don Mile izniklo je u suradnji s ogrankom Matice Hrvatske Metković, a najpoznatija od njih je Povijest župa doline Neretve.

O radu i djelima don Mile Vidovića govorili su predsjednik ogranka MH Metković, prof. Božidar Lovrić, dopredsjednik Ratko Krstičević, dr.sc. Domagoj Vidović, i  bivši student dr. Vidovića Ivan Armanda.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije