Ostanimo u kontaktu

UDRUGA LAĐARA NERETVE

Predstavljen projekt ‘Svatojanske svečanosti’, pet neretvanskih lađa veslat će Vltavom

Objavljeno prije

Danas je u hotelu Narenta predstavljen projekt sudjelovanja neretvanskih lađara na ‘Svatojanskim svečanostima’ koje se u Pragu održavaju već 300 godina u spomen na svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika Praga.

Projekt i sudjelovanje neretvanskih lađara predstavili su Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve, Milojko Glasović, idejni začetnik Maratona lađa, Davor Andrijašević, direktor TZ općine Gradac te gosti Stjepanka Nenadić iz Ministarstva vanjskih poslova te Zdenek Bergman koji je obnovio održavanje ‘Svatojanskih svečanosti’.

Partner Udruzi lađara Neretve na projektu je Udruga za očuvanje neretvanske baštine, Opuzen.

Gđa Nenadić i gosp. Bergman predstavili su samu srednjovjekovnu svečanost ‘Navalis’ te opisali aktivnosti koje se događaju za četiri dana trajanja svečanosti.

Što se tiče sudjelovanja Udruge lađara Neretve, u srijedu, 13. svibnja odlaze u Prag gdje sudjeluju s pet neretvanskih lađa, a također u programu sudjeluju i folklor Bagalovići, klapa te će se održavati i gastro prezentacije od Neretve do Stona, predstavit će se vinari Neretve, kao i turističke zajednice Neretve, Stona i Makarske rivijere.

DOM KULTURE KOMIN

Arheološki muzej Narona poziva na predavanje Arheologija u Neretvi i okolici

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona poziva Vas na predavanje Arheologija u Neretvi i okolici koje će se održati u srijedu 08. srpnja 2020. godine u 21:00 sat u Domu kulture u Kominu.

Predavanje će održati arheolozi Mario Radaljac i Dino Taras iz Arheološkog muzeja Zadar.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije