Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ U SURADNJI S OPĆINOM KULA NORINSKA

Predstavljen projekt ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’, vrijedan 420.160,00 kuna

Objavljeno prije

Danas, 3. lipnja 2019. godine, u Gradskom kulturnom središtu predstavljen je projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“,  unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji se financira iz OP Učinkoviti ljudskih potencijali 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda, KK UP.01.3.1.01.0123.

Nakon uvodnoga pozdravnog govora gradonačelnika g. Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavila voditeljica projekta, Martina Tomić. Prisutnima se obratila i gđa Meri Doko, pročelnica Općine Kula Norisnka, koja je ujedno i partner u projektu.

Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

U sklopu projekta planirano je opremanje Kluba za zapošljavanje te razvoj i provedba 1 prilagođenog programa –  Osposobljavanje za područje agroturizma u trajanju od 3 mjeseca.

U projektne aktivnosti bit će uključeni i učenici, i to 10 učenika 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska, koji će ići na jednodnevno savjetovanje u CISOK Dubrovnik, te 30 učenika Srednje škole Metković, koji će imati dvodnevnu motivacijsku radionicu, tj. pripremu za ulazak na tržište rada.

U prvoj provedbenoj fazi planiramo  održavanje 7 motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:

 1. pisanje životopisa i molbe za posao,
 2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
 3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
 4. prezentiranje i održavanje intervjua.

Ciljane skupine projekta su:

 1. dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 29 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci),
 2. žene
 3. mladi (od 15 do 29 godina)
 4. hrvatski branitelji
 5. članovi obitelji stradalnika /ca Domovinskog rata
 6. djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida
 7. djeca dragovoljaca Domovinskog rata
 8. osobe s invaliditetom
 9. nacionalne manjine
 10. osobe od 50 godina i starije
 11. pripadnici ostalih ranjivih skupina

Pozivaju se svi zainteresirani nezaposleni ljudi da se jave za sudjelovanje u projektnim aktivnostima, mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili na kontakt telefon 020 681 395.

OPĆINA ZAŽABLJE

100.000,00 kuna za sanaciju igrališta Postolić, postavljanje zaštitne ograde i izradu tribina

Objavljeno prije

Općinu Zažablje u petak je posjetila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić te načelnici Maji Vrnoga uručila Ugovor o sufinanciranju projekta “Za sigurno odrastanje” u vrijednosti 100.000,00 kuna.

Naznačeni iznos bit će utrošenu u sanacije igrališta Postolić, postavljanje zaštitne ograde i izradu tribina.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije