Ostanimo u kontaktu

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Predstavljen projekt # PitajMeKakoSam Zajednice Pape Ivana XXIII.

Objavljeno prije

U Srednjoj školi Metković predstavljen je projekt #PitajMeKakoSam Zajednice Pape Ivana XXIII.

Psihologinje Milka Ramić i Klara Boto predstavile su projektne aktivnosti roditeljima u četvrtak, 23. siječnja 2020. Cilj projekta je prevencija mladalačkog nasilja razvojem socijalnih vještina učenika, poboljšanjem razredne kohezije i poticanjem prosocijalnog djelovanja učenika u školskom okružju. U aktivnosti će biti uključeni učenici prvih, drugih i trećih razreda, roditelji, stručni suradnici i nastavnici kao partneri Zajednice Pape Ivana XXIII.

Planirane su edukativne interaktivne radionice, kampovi, trening nenasilnog rješavanja sukoba, volonterske aktivnosti i savjetovalište. Rezultati aktivnosti bit će tekstualno i likovno popraćeni Zbornikom, a najvrjednije učenike, volontere, djelatnike i stručne suradnike očekuju zahvalnice i izleti.

Izvor: Srednja škola Metković

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Nadležne službe odrađuju svoj posao i situacija u Kuli Norinskoj je stabilna – rekao nam je načelnik Nikola Krstičević

Objavljeno prije

Slijedom pojave Covid-19 virusa u dolini Neretve, prvog slučaja koji je u srijedu potvrđen kod starije muške osobe u Kuli Norinskoj, upitali smo načelnika Nikolu Krstičevića kakvo je danas stanje.

– Kao što je već svima poznato, muškoj osobi s područja naše općine utvrđena je zaraza Covid-19 virusom. On se trenutno nalazi u OB Dubrovnik i njegovo stanje je stabilno. Paralelno s tom informacijom poduzeli smo sve potrebne mjere koje je za takve situacije propisao Nacionalni stožer civilne zaštite te mogu reći da su nadležne službe odradile odličan posao i za sada nemamo novozaraženih. Utvrđeni su svi kontakti zaraženog i mjere samoizolacije izdane su za 15 osoba, a njegova uža obitelj je testirana u OB Dubrovnik. Kako nas je izvijestio Stožer civilne zaštite DNŽ, po nalazima koji su jutros stigli iz Zagreba vidimo da u našoj općini nema novozaraženih. Nadležne službe rade svoj posao i mogu reći da je za sada stanje stabilno, – rekao nam je načelnik Krstičević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije