Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

POGRANIČNO PODRUČJE

Predstavljen novi režim nadzora granice Marulićeva – Gabela polje

Objavljeno prije

Granični prijelaz Marulićeva - Gabela Polje

Foto: metkovic.hr

U galeriji GKS-a održano je predstavljanje novog režima granice u Ulici Marla Marulića (Gabela Polje). Okupio se veliki broj zainteresiranih građana kojima su se obratili ispred Grada Metkovića, dogradonačelnik Nikola Grmoja, predstavnik MUP Željko Lončar, načelnik PP Metković Dragan Sršen, načelink Postaje granične policije Zoran Pulić te Drago Tolić ispred carinske uprave.

Stanovnici ulica u pograničnom području dobiti će takozvane identifikacijske kartice s kojima će putem čitača na graničnim punktovima moći proći sustav granične kontrole. Na području Ulice Marka Marulića planira se postaviti pet rampa; jedna na početku ulice pokraj GP, jedna u sredini na odvojku prema naselju Gabeli Polju te tri na samome kraju ulice na Glibuši.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Građani su kao glavni problem isticali rampu koja je zamišljena na početku Marulićeve ulice te su podsjetili na postojeće gužve i kolone koje nastaju zbog uskoga grla na prilazu toj ulici. Također su zabrinuti da zbog takvoga režima prelaska granice neće imati potrebnu slobodu za pristup vlastitim domovima, ponajprije zbog pojačanoga pograničnoga prometa u sezoni, te su tražili da Marulićeva ne bude slijepa ulica, nego da im se omogući ulazak i iz smjera Glibuše.

Na kraju su se predstavnici Grada obvezali pomoći u rješavanju problema koje su okupljeni građani naveli.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije