POGRANIČNO PODRUČJE

Predstavljen novi režim nadzora granice Marulićeva – Gabela polje

Objavljeno 30. ožujka 2016. u kategorijama: Metković, News.
Granični prijelaz Marulićeva - Gabela Polje

Foto: metkovic.hr

U galeriji GKS-a održano je predstavljanje novog režima granice u Ulici Marla Marulića (Gabela Polje). Okupio se veliki broj zainteresiranih građana kojima su se obratili ispred Grada Metkovića, dogradonačelnik Nikola Grmoja, predstavnik MUP Željko Lončar, načelnik PP Metković Dragan Sršen, načelink Postaje granične policije Zoran Pulić te Drago Tolić ispred carinske uprave.

Stanovnici ulica u pograničnom području dobiti će takozvane identifikacijske kartice s kojima će putem čitača na graničnim punktovima moći proći sustav granične kontrole. Na području Ulice Marka Marulića planira se postaviti pet rampa; jedna na početku ulice pokraj GP, jedna u sredini na odvojku prema naselju Gabeli Polju te tri na samome kraju ulice na Glibuši.

Građani su kao glavni problem isticali rampu koja je zamišljena na početku Marulićeve ulice te su podsjetili na postojeće gužve i kolone koje nastaju zbog uskoga grla na prilazu toj ulici. Također su zabrinuti da zbog takvoga režima prelaska granice neće imati potrebnu slobodu za pristup vlastitim domovima, ponajprije zbog pojačanoga pograničnoga prometa u sezoni, te su tražili da Marulićeva ne bude slijepa ulica, nego da im se omogući ulazak i iz smjera Glibuše.

Na kraju su se predstavnici Grada obvezali pomoći u rješavanju problema koje su okupljeni građani naveli.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari