Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ODRŽANA TREĆA RADIONICA

Predstavljen Finalni radni materijal Plana razvoja turizma klastera Neretva

Objavljeno prije

Klaster Neretva

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i izrađivač Glavnog plana razvoja turizma klastera NeretvaIvo Kunst, iz Instituta za turizam, jučer su u Gradskoj vijećnici grada Opuzena predstavili Finalni radni materijal Plana razvoja turizma klastera Neretva.

Župan Dobroslavić naglasio je važnost izrade ovog dokumenta za sve jedinice lokalne samouprave u Neretvi i objasnio razloge pokretanja njegove izrade. Naime Strategijom razvoja turizma DNŽ definirano je 6 klastera u Županiji, od kojih je jedan Neretva. S obzirom na izradu Izmjena i dopuna Prostornog plana Županije koje su u tijeku, ukazala se potreba cjelovitog sagledavanja ovog klastera s aspekta turizma zbog potrebe (re)definiranja turističkih zona koje je potrebno unijeti u Plan.

Nakon uvodnog obraćanja Župana, dr.sc. Ivo Kunst je prisutnima održao prezentaciju cjelovitog finalnog radnog materijala Glavnog plana razvoja turizma klastera Neretva i zaključio kako je potrebno prostor Neretve sagledati cjelovito i u komunikaciji svih dionika u prostoru.

Također je rekao da se ovim dokumentom postavljaju temelji za sustavan, koordiniran i planski usmjeravan razvoj turizma na cijelom projektnom području, stoga se krenulo od detaljne analize postojećeg stanja svih relevantnih činitelja turističkog razvoja, pri čemu se osobita pažnja posvetila inventarizaciji i valorizaciji turističke resursno-atrakcijske osnove, koju tek treba pretvoriti u dobro osmišljene turističke proizvode na način koji će omogućavati kvalitetno zadovoljavanje zahtjeva i potreba jasno prepoznatih i ciljanih potrošačkih segmenata.

Naglasio je da će uspješna implementacija preporuka i zaključaka ovog dokumenta ovisiti ponajviše o mjeri u kojoj će nositelji izvršne vlasti JLS na cijelom ovom području, u suradnji s TZ gradova Metković, Ploče i Opuzen te TZ općine Slivno, te uz pomoć i aktivnu podršku TZ Dubrovačko-neretvanske županije, biti u stanju inicirati promjene, potaknuti suradnju s turističkim posrednicima, motivirati lokalne poduzetnike, odnosno osigurati međusobno povjerenje svih relevantnih dionika turističkog razvoja.

Na kraju radionice razvila se diskusija u okviru koje je određen rok za dostavu primjedbi na cjeloviti dokument koji će biti naknadno dostavljen.

Klaster Neretva

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Radionici su prisustvovali gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević i v.d. gradonačelnika Metkovića Katarina Ujdur, načelnici općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje: Nikola Krstičević, Borislav Dominiković i Ivan Obradović, predstavnici Grada Ploča i općine Slivno te direktori turističkih zajednica i drugi zainteresirani. Također radionici su nazočili Čedo Vučković, predstavnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku, Melanija Milić, direktorica Regionalne razvojne agencije DNŽ – DUNEA, Nikola Veraja, pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode, Ivica Prović, v.d. pročelnika Upravnog odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu, te ravnateljica i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije