Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Predstavljanje ‘Topoteke Doline Neretve’ – digitalne arhive lokalne povijesti i kulturne baštine

Objavljeno prije

Pozvani ste na javni program “Digitalna platforma Topoteka – lokalna povijest, zajednička priča” koji će se održati 1. ožujka 2019. u 17 sati u Gradskoj knjižnici Metković.

Najmlađa ICARUS digitalna platforma Topoteka nastala je u okviru co:op projekta Kreativna Europa 2014-2018 kao alat za stvaranje mrežnih arhiva lokalne povijesti i/ili teme, poticanje čuvanja i istraživanja lokalne povijesti i promocije kulturne baštine. Cilj je Topoteke interakcijom baštinskih i lokalnih ustanova, udruga, zajednica i pojedinaca koji posjeduju arhivsko gradivo potaknuti zaštitu i javno predstavljanje njihovih arhiva korištenjem interaktivnih IT alata za njihovo opisivanje, predstavljanje i pretraživanje.

Topoteka Dolina Neretve dio je tog projekta. Uspostavljena je u prosincu 2017. godine inicijativom Državnog arhiva u Dubrovniku, Arhivskog sabirnog centra Metković-Opuzen-Ploče, uz suradnju osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, Gradskog kulturnog središta Metković i udruge Dobra. U ovoj prilici predstavit ćemo dosadašnji rad i zajedničke aktivnosti koje su urodile s više od 150 javno objavljenih zapisa (fotografija, dokumenata, skica…).

U sklopu predstavljanja održat će se i predavanje o međunarodnoj digitalnoj platformi Topoteka, digitalnim arhivima i tekućim međunarodnim inicijativama i projekatima posvećenima mogućnostima suradnje i kreativnog predstavljanja kulturne baštine.

Sudjeluju: doc. dr. sc. Vlatka Lemić (predsjednica ICARUS Hrvatska), Nikolina Pozniak (ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku), Paulina Šiljeg (arhivistica u Državnom arhivu u Dubrovniku, ASC Metković-Opuzen-Ploče)
Pozivamo vas da sudjelujete u izgradnji starih i novih Topoteka. Fotografirajte ili skenirajte svoje uspomene, stare slike, filmove, predmete i dokumente i spremite ih na portal Topoteka putem kojeg će se predstaviti i na Europeani.

Više informacija možete saznati na mrežnim stranicama http://www.topotheque.eu/. Za dodatne informacije obratite se na adresu elektroničke pošte info.icarushr@gmail.com.

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Na punktu u Opuzenu danas cijepljeno 186 osoba

Objavljeno prije

Nastavljamo sa masovnim cijepljenjem u skladu sa količinama cjepiva koje nam pristiže.

Budući da Dom zdravlja Metković ima dva punkta za cijepljenje, u Metkoviću i Opuzenu, ovu subotu je organizirano cijepljenje na punktu Opuzen budući da su pristigle manje količine cjepiva.

Na punktu Opuzen danas je provedeno cijepljenje 186 osoba Pfizer cijepivom. I dalje nastavljamo cijepljenje isključivo po prioritetnim skupinama.

Naglašavamo da se naručivanje na cijepljenje isključivo provodi putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

I današnje masovno cijepljenje je baš kao i ono na punktu u Metkoviću proteklo bez poteškoća.

Zahvaljujemo policijskoj postaji na nadzoru kao i Gradu Opuzenu i komunalnom redarstvu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije