28. KULTURNA MANIFESTACIJA 'KNJIGA MEDITERANA' - SPLIT

Predstavljanje knjige ‘Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća’ – Radojke Bagur

Objavljeno 25. rujna 2016. u kategorijama: Dalmacija, Kultura, News.
Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

U sklopu kulturne manifestacije Knjiga Mediterana, koja se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti po 28. put održava u Splitu, u utorak, 27. rujna s početkom u 20 sati, u palači Milesi (Trg braće Radića 7) će biti predstavljena knjiga Radojke Bagur, Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća.

Radojka Bagur - Knjiga Nošnja u delti Neretve kroz stoljećaDomaćin na predstavljanju će biti Arsen Duplančić, a uz njega će o knjizi govoriti i Jozo Marević te sama autorica. Za glazbeni program će se pobrinuti Darko Matičević.

Naravno da je ovakav kulturni događaj i idealna prilika za druženje članova Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, koji su i najavili svoj dolazak, kao i članice KUD-a Metković, koje će nastupom posvećenim Neretvi uveličati samo predstavljanje.

Nakladnici knjige su Kulturno umjetničko društvo Metković, Hrvatski sabor kulture i ogranak Matice hrvatske u Metkoviću.

Knjiga ‘Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća’ govori o načinu odijevanja žitelja Neretve u XIX. i XX. stoljeću.

 

Srijeda, 28. rujna 2016.

Zavod HAZU (Trg braće Radića 7); 19,00 sati: predstavljanje knjige:  Jozo Marević, ‘Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik’ , Marka, Velika Gorica, 2016.

Domaćin: Bratislav Lučin
Govore: Bratislav Lučin, Jozo Marević i Drago Šimundža
Glazbeni program: Darko Matičević

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari