GRADSKA KNJIžNICA METKOVIĆ

Predstavljanje knjige “Doživljaji Karla Maloga”

Objavljeno 18. listopada 2018. u kategorijama: Kultura, Metković, News.

dubravka oraić tolić doživljaji karla malogaPredstavljanje nove knjige Dubravke Oraić Tolić “Doživljaji Karla Maloga” održat će se u petak, 19. listopada u 19.30 sati u Gradskoj knjižnici Metković. Ulomke iz knjige čitat će Romana Vuković Čović i Nikša Margeta.

Doživljaji Karla Maloga  Dubravke Oraić Tolić djelo je koje otkriva neizmjernu ljepotu svakodnevice. Pisan u epistolarnoj formi, roman se sastoji od niza fiktivnih pisama imaginarnim čitateljima koje u ime djeteta piše njegova baka. Iznoseći vlastita mišljenja glasom malenoga Karla, autorica komentira društvene i političke prilike zagrebačke i hrvatske svakodnevice. U neobičnom spoju dječje nevinosti i odrasloga humora, ova začudna perspektiva pruža čitateljima nesvakidašnji pogled na svakodnevicu, Zagreb i suvremenu kulturu. Ovaj roman namijenjen je svima koji se trebaju prisjetiti da je svijet zbilja prepun prekrasnih stvari na koje jednostavno treba obratiti pozornost i koje treba naučiti cijeniti na dnevnoj bazi.

Dubravka Oraić Tolić teoretičarka je kulture, sveučilišna profesorica, esejistica i pjesnikinja, poznata po kultnim knjigama Muška moderna i ženska postmoderna, Akademsko pismo, Čitanja Matoša i Peto evanđelje : sedam dana u Svetoj zemlji.

 

 

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari