OD PETKA TESTIRANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU

Predškolci Dječjeg vrtića Metković posjetili OŠ Stjepana Radića

Objavljeno 10. travnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Obrazovanje.
Predškolci u školi, Foto - OŠ Stjepana Radića (2)

Foto: OŠ Stjepana Radića

Galerija

Polazak u školu novo je iskustvo u životu djeteta. Iako su se neka djeca i ranije odvajala od roditelja, odvajanje polaskom u školu se razlikuje od dotadašnjih odvajanja.

Prvi put u životu dijete se počinje službeno vrednovati kroz školski uspjeh, što predstavlja jedno sasvim novo životno iskustvo. Većina djece voli školu te s nestrpljenjem očekuje polazak, a neki se ipak pomalo plaše.

Ove godine, od 13. do 26. travnja provodit će se testiranje tj. postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole kojoj dijete pripada prema upisnom području OŠ Stjepana Radića.  Uz školsku liječnicu Asju Palinić Cvitanović, dr. med., stručni tim škole koje čine pedagoginja Nikolin Vugdelija, prof., psihologinja Silvija Vidojević, prof.,  logopedinja Aninka Mateljak, prof. i defektologinja Snježana Nikolić, prof. utvrdit će spremnost djece za školu.

 

Kako bi predškolci spremno dočekali  polazak u OŠ Stjepana Radića, kroz ožujak, u nekoliko skupina, veselo su sa svojim tetama prošetali prostorima škole. Obišli su učionice 4. razreda, sportsku dvoranu i školsku knjižnicu. Dok su u učionicama osjetili djelić radne atmosfere koje će od rujna postati njihova svakodnevnica, u školskoj knjižnici pohrlili su prema policama sa slikovnicama i knjigama i razdragano ih proučavali. Knjižničarka Ivana zadovoljno trlja ruke jer joj se čini da će u školu doći još jedna generacija učenika koja voli čitati i boraviti u knjižnici. Fotoaparatom je zabilježila prve čitalačke trenutke ovih malih predškolaca koji neustrašivo hrle prema novom razdoblju svoga života. Neka im je sretno i veselo!

 

Osnovna škola Stjepana Radića

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari