Ostanimo u kontaktu

OD PETKA TESTIRANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU

Predškolci Dječjeg vrtića Metković posjetili OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Predškolci u školi, Foto - OŠ Stjepana Radića (2)

Foto: OŠ Stjepana Radića

Polazak u školu novo je iskustvo u životu djeteta. Iako su se neka djeca i ranije odvajala od roditelja, odvajanje polaskom u školu se razlikuje od dotadašnjih odvajanja.

Prvi put u životu dijete se počinje službeno vrednovati kroz školski uspjeh, što predstavlja jedno sasvim novo životno iskustvo. Većina djece voli školu te s nestrpljenjem očekuje polazak, a neki se ipak pomalo plaše.

Ove godine, od 13. do 26. travnja provodit će se testiranje tj. postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole kojoj dijete pripada prema upisnom području OŠ Stjepana Radića.  Uz školsku liječnicu Asju Palinić Cvitanović, dr. med., stručni tim škole koje čine pedagoginja Nikolin Vugdelija, prof., psihologinja Silvija Vidojević, prof.,  logopedinja Aninka Mateljak, prof. i defektologinja Snježana Nikolić, prof. utvrdit će spremnost djece za školu.

 

Kako bi predškolci spremno dočekali  polazak u OŠ Stjepana Radića, kroz ožujak, u nekoliko skupina, veselo su sa svojim tetama prošetali prostorima škole. Obišli su učionice 4. razreda, sportsku dvoranu i školsku knjižnicu. Dok su u učionicama osjetili djelić radne atmosfere koje će od rujna postati njihova svakodnevnica, u školskoj knjižnici pohrlili su prema policama sa slikovnicama i knjigama i razdragano ih proučavali. Knjižničarka Ivana zadovoljno trlja ruke jer joj se čini da će u školu doći još jedna generacija učenika koja voli čitati i boraviti u knjižnici. Fotoaparatom je zabilježila prve čitalačke trenutke ovih malih predškolaca koji neustrašivo hrle prema novom razdoblju svoga života. Neka im je sretno i veselo!

 

Osnovna škola Stjepana Radića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije