Ostanimo u kontaktu

PREDSJEDNICA RH U METKOVIĆU

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila važnije ustanove i družila se s građanima

Objavljeno prije

Predsjednica u Metkoviću (1)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila Opuzen, Metković i Ploče povodom privremenog premiještanja Ureda predsjednice u Dubrovačko-neretvansku županiju.

U Metkoviću se s gradonačelnikom Daliborom Milanom, predstavnicima Grada Metkovića, metkovskih političkih stranaka, institucija, udruga i građanima, uz nastup KUD-a Metković, susrela ispred Gradskog kulturnog središta.

Delegaciju koja je stigla uz predsjednicu uveličao je i župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, u pratnji svoje zamjenice, Metkovke Žakline Marević.

Predsjednica u Metkoviću (4)

Nakon druženja s građanima, predsjednica je posjetila Dom zdravlja Metković gdje je s ravnateljem Doma zdravlja Mihovilom Štimcem i ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Mariom Bekićem razgovarala o dnevnoj bolnici i posjetila rodilište.

Predsjednica je posjetila i Prirodoslovni muzej Metković gdje ju je dočekala ravnateljica muzeja Ivana Baće i upoznala s privremenim i stalnim postavom muzeja.

Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da je s predsjednicom održan radni sastanak na kojem se razgovaralo o temama bitnim za Metković i Neretvu.

– Razgovarali smo o brojnim problemima koji tište građane Metkovića, od prometne izoliranosti, do rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Predsjednicu smo upoznali s novoizgrađenim graničnim prijelazom u Doljanima što je veliki problem za Grad Metković i njegove građane. Istaknuo sam i jednu dobru stvar, a to je da će se dnevna bolnica, kao što je rekao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Mario Bekić, otvoriti 2019., što je odlična stvar ne samo za stanovnike Metkovića, već za stanovnike doline Neretve jer više neće morati odlaziti na specijalističke preglede u Dubrovnik preko dva granična prijelaza – kazao je Milan.

Predsjednica se u Opuzenu sastala s proizvođačima mandarina, posjetila je Arheološki muzej u Vidu, a u Pločama s predstavnicima Luke Ploče.

Ured predsjednice će u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti do sutra, 29. listopada kada će u Dubrovniku sudjelovati u obilježavanju 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije