Ostanimo u kontaktu

PREDSJEDNICA RH U METKOVIĆU

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila važnije ustanove i družila se s građanima

Objavljeno prije

Predsjednica u Metkoviću (1)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila Opuzen, Metković i Ploče povodom privremenog premiještanja Ureda predsjednice u Dubrovačko-neretvansku županiju.

U Metkoviću se s gradonačelnikom Daliborom Milanom, predstavnicima Grada Metkovića, metkovskih političkih stranaka, institucija, udruga i građanima, uz nastup KUD-a Metković, susrela ispred Gradskog kulturnog središta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Delegaciju koja je stigla uz predsjednicu uveličao je i župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, u pratnji svoje zamjenice, Metkovke Žakline Marević.

Predsjednica u Metkoviću (4)

Nakon druženja s građanima, predsjednica je posjetila Dom zdravlja Metković gdje je s ravnateljem Doma zdravlja Mihovilom Štimcem i ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Mariom Bekićem razgovarala o dnevnoj bolnici i posjetila rodilište.

Predsjednica je posjetila i Prirodoslovni muzej Metković gdje ju je dočekala ravnateljica muzeja Ivana Baće i upoznala s privremenim i stalnim postavom muzeja.

Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da je s predsjednicom održan radni sastanak na kojem se razgovaralo o temama bitnim za Metković i Neretvu.

– Razgovarali smo o brojnim problemima koji tište građane Metkovića, od prometne izoliranosti, do rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Predsjednicu smo upoznali s novoizgrađenim graničnim prijelazom u Doljanima što je veliki problem za Grad Metković i njegove građane. Istaknuo sam i jednu dobru stvar, a to je da će se dnevna bolnica, kao što je rekao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Mario Bekić, otvoriti 2019., što je odlična stvar ne samo za stanovnike Metkovića, već za stanovnike doline Neretve jer više neće morati odlaziti na specijalističke preglede u Dubrovnik preko dva granična prijelaza – kazao je Milan.

Predsjednica se u Opuzenu sastala s proizvođačima mandarina, posjetila je Arheološki muzej u Vidu, a u Pločama s predstavnicima Luke Ploče.

Ured predsjednice će u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti do sutra, 29. listopada kada će u Dubrovniku sudjelovati u obilježavanju 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije