Ostanimo u kontaktu

UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ

Predavanje dr. med. Ivane Barbir o zaštiti starijih od sunca i ljetnih vrućina

Objavljeno prije

U udruzi Otac Ante Gabrić upriličeno je druženje osoba treće životne dobi s dr. med. Ivanom Barbir.

Naglasak je bio na zaštiti starijih osoba od sunca i ljetnih vrućina. Dr. Barbir je uz upute kako zaštititi organizam u vrućim danima, kojima ovo ljeto obiluje, upozorila korisnike i na neke lijekove uz koje je pojačana osjetljivost kože te je naročito potrebno koristiti sredstva za zaštitu kože od UV zračenja i izbjegavati boravak na otvorenom u dijelu dana kad je sunce najjače.

Druženje je održano u okviru projekta Aktivna i zdrava starost kojeg financira Dubrovačko-neretvanska županija.

NAJAVA

U GKS-u premijerno gostuje hit komedija ‘Ja, Bosanac’

Objavljeno prije

Hit predstava Ja, Bosanac premijerno gostuje u Metkoviću 25. listopada s početkom u 20 sati.
Ulaznice za komediju možete kupiti na blagajni GKS-a u pretprodaji po cijeni od 60 kn, a na dan predstave cijena ulaznice će iznositi 70 kn. Pratite MetkovićNEWS jer ćemo uskoro u nagradnoj igri podijeliti 2 puta po 2 ulaznice!

Ja, Bosanac – nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit kazališnim predstavama Ja, mahaluša, Ja, mahalac i Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac.

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima, a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna, a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve.  Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.

U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit (majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit’.

Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin. U njega važi tri P: Pojest’, popit’ i poklopit’!

U ulozi Posljednjeg Bosanskog Bogumila: Aldin Tucić

Kao Europljanka Ćevljanovićka: Negra Čičić

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije