Ostanimo u kontaktu

11. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Poznati ovogodišnji laureati, Zrinka Mijoč imenovana ravnateljicom Ustanove za kulturu i sport

Objavljeno prije

11 sjednica (1)

Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana 11. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda.

Među njima je usvojena i odluka o imenovanju Zrinke Mijoč, prof. glazbene kulture, ravnateljicom Ustanove za kulturu i sport Metković.

Prihvaćen je i prijedlog Odbora za javna priznanja Grada Metkovića koji će ovogodišnjim laureatima priznanja dodijeliti na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća uoči Dana grada Metkovića, a to su:

  • ministar obrane i umirovljeni general Damir Krstičević proglašen je počasnim građaninom Grada Metkovića
  • prof. Mirku Crnčeviću dodjeljena je Nagrada Grada Metkovića Narona u području kulture i obrazovanja te je ista posthumno dodjeljena profesorima Frani Prskalu i Mati Mustapiću
  • Boćarski klub Metković i Veslački klub Neretvanski gusar dobili su Nagradu Grada Metkovića Ždral u području sporta

Zanimljiva je bila i točka o rezultatima poslovanja Grada u kojoj je utvrđeno da je dug Grada Metkovića u lipnju 2018., u odnosu na lipanj 2017., smanjen za oko milijun kuna. Trenutni dug Metkovića iznosi 5.400.964,72 kune, od čega je oko 2,7 milijuna obveza prema Hrvatskim vodama – iznos nenaplaćen od građana i poslovnih subjekata.

Gradski vijećnik Stipe Gabrić Jambo je tijekom rasprave o Prijedlogu Zaključka o prihvaćanju Ugovora o uređenju međusobnih odnosa pitao koga držati odgovornim za odštete koje će se trebati isplatiti nezakonito otpuštenim zaposlenicima gradske uprave na početku mandata bivše vlasti u Metkoviću, od kojih zadnja iznosi 250 tisuća kuna, gosp. Tonćiju Jerkoviću.

Raspravu su potaknuli i besplatni udžbenici za učenike od drugog do četvrtog razreda, Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Metković za 2017. godinu, kao i Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića.

Sjednicu smo prenosili uživo putem naše Facebook stranice te je možete pogledati ovdje:

Tekst/Foto: Metković NEWS

Najčitanije