Ostanimo u kontaktu

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL GRADA METKOVIĆA

Poziv za prijavu novih podataka za utvrđivanje visine komunalne naknade i naknade za uređenje voda

Objavljeno prije

Foto: ilusrtracij

Foto: ilusrtracija

Jedinstveni upravni odjel Grada Metkovića, Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU objavio je Poziv svim obveznicma komunalne naknade i naknade za uređenje voda da prijave nove ili promijenjene podatke za utvrđivanje visine komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

Komunalnu naknadu plaćaju vlasnici, odnosno korisnici stambenog prostora, poslovnog prostora, garažnog prostora, građevinskog zemljišta koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti i neizgrađenog građevinskog zemljišta, sukladno odredbi članka 22. stavak 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Uz navedenu komunalnu naknadu, na iste nekretnine se naplaćuje i naknada za uređenje voda, sukladno odredbi članka 17. stavak 1. Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.

Komunalna naknada se obračunava po m2 površine za: stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti i neizgrađeno građevinsko zemljište.

Sukladno odredbi članka 24. stavak 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu i članka 6 -12 Odluke o komunalnoj naknadi Grada Metkovića fizička ili pravna osoba  koja u roku od 15 dana ne prijavi:

  • nastanak obveze,
  • promjenu broja četvornih metara površine,
  • promjenu osobe obveznika ili promjenu osobnih podataka

kaznit će se novčanom kaznom u iznosu godišnje komunalne naknade, propisane odredbom članka 40. stavak 6. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Podaci se mogu dostaviti osobno svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati:

  • u Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Grada Metkovića, Stjepana Radića br. 1, Metković
  • u pisarnici Grada Metkovića, Stjepana Radića br. 1, 20 350 Metković, ili putem pošte preporučeno,

Popunjeni obrazac se može dostaviti i na e-mail: marlena.ostojic@metkovic.hr

Obrazac za prijavu podataka o nastanku ili promjeni podataka vezanih uz objavu i utvrđivanje visine komunalne naknade i naknade za uređenje voda bit će dostupan na službenim stranicama Grada Metkovića.

Cijeli tekst Poziva, kao i obrazac možete preuzeti i putem ovih poveznica:

Poziv za dostavu podataka o komunalnoj naknadi i naknadi za uređenje voda

Obrazac – komunalna naknada i naknada za uređenje voda

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije