Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Poziv za iskaz interesa za primanje usluga potpore za starije i osobe u nepovoljnom položaju

Objavljeno prije

Grad Metković objavljuje javni poziv te pruža mogućnost svim korisnicima tj. osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju za iskaz interesa za primanje usluga potpore i podrške osiguranu kroz provedbu projekta „Zaželi i ostvari“.

Poziv se objavljuje s ciljem prikupljanja podataka i utvrđivanja potreba osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju za primanje usluga potpore i podrške osigurane kroz provedbu projekta „Zaželi i ostvari“.

Prijaviti se mogu:

 1. Starije osobe
 2. Osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu
 3. Osobe s invaliditetom

Napomena: Osobe kojima je predmetna usluga potpore i podrške osigurana iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, ne može biti korisnik potpore i podrške unutar projekta „Zaželi i ostvari“.

 Usluge koje će se pružati korisnicima:

 1. Pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova
 2. Pomoć pri održavanju osobne higijene
 3. Pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika
 4. Podrška korisnicima kroz razgovor i druženje, te uključivanje u društvo
 5. Pomoć i posredovanje u ostvarivanju različitih prava (dostava i plaćanje računa, dostava lijekova, namirnica, pomagala i slično).

 

Više informacija i kontakt:

 • Grad Metković, Stjepana Radića 1, Metković
 • Niko Bojbaša mag.oec., voditelj projekta „ Zaželi i ostvari“
 • TEL: 020/681-395, 091/6214008

E-mail: zazeliostvari@gmail.com

PORIN ZA ŽIVOTNO DJELO

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio Ibricu Jusića

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić prio je danas kantautora Ibricu Jusića, dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

”Htjeli smo pokazati važnost ove nagrade, njezinu grandioznost. Važno je to prepoznati, vi jeste naš Ibrica iz Grada i kao takvog vas naši sugrađani uvijek gledaju, ali to priznanje je veliko i vrijedno i kao takvo treba biti naglašeno. Lijepo je kad se netko može osvrnuti i vidjeti da je ostavio svoj trag. Kad ostaviš nešto pozitivno to je velika stvar”, rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Dubrovački kantautor zahvalio je županu na svečanom prijemu istaknuvši kako mu je drago da ga je struka prepoznala nakon dugogodišnjeg stvaranja.

”Meni je drago da me struka nakon 55 godina karijere konačno čula. Počeo sam i ove godine svirati na skalinima Dominikanaca, nedavno sam imao koncert na Gradcu. Planiram tamo još 3 koncerta i 4 koncerta na skalinima. Vjerojatno ću ja za svoj gušt i mimo toga sjesti i zasvirati”, rekao je Jusića te istaknuo kako ga svaki koncert u isto vrijeme iscrpi i ispuni.

”Svaki koncert izgubim po kilo i pol, to te troši i fizički i psihički, ali me i ispunja jer se bavim onim čime volim”, zaključio je Jusić.

Na kraju prijema župan Dobroslavić uručio je Ibrici prigodan poklon, umjetničku sliku, djelo autora Eduarda Petrića.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije