Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

DAN HRVATSKIH VODA 2015.

Poziv na eko-akciju čišćenja korita Neretve

Objavljeno prije

Neretva Metković

Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA Global Underwater Awareness Association, već treću godinu za redom obilježava ekološku akciju čišćenja mora, rijeka i jezera. Dan hrvatskih voda 2015. nacionalna je akcija koja se istovremeno, 30. svibnja 2015. godine, provodi u više od 30 gradova u cijeloj Hrvatskoj i time sudjeluje u globalnom pokretu čišćenja mora, rijeka i jezera svjetskih razmjera.

Ekološke udruge, ronilački centri i klubovi u suradnji s gradskim upravama, lokalnim turističkim zajednicama i drugim interesnim sudionicima u više od 30 gradova istovremeno će čistiti dno mora i kopnenih voda. Svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih voda koje će se održati istog dana na Splitskoj rivi, nazočit će brojni ugledni gosti, te će o problemu globalnog onečišćenja vodenih resursa i važnosti sanacije učinjenih šteta, kao i o samoj akciji, govoriti uvaženi stručnjaci/kinje i svjetski poznati aktivisti/ice. Jedan od govornika na svečanom prijemu bit će i predstavnik Fondacije Princ Albert II od Monaka, koja je partnerska fondacija u misiji svjetske ekološke udruge GUWAA.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U Metkoviću akcija čišćenja mora, rijeka i jezera počinje kod Velike rive u 10 sati, a završava u 13 sati. Grad Metković se i ove godine pridružuje akciji, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Metkovića, ronilačkim klubom Neretva i UL Sv. Ilija.

Magdalena Medar-Ujdur
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

GALA HOME 740px

OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE POGIBELJI HRVATSKOG BRANITELJA

Memorijalni biciklistički maraton “Ivica Prusac – Juma”

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U spomen na tridesetu godišnjicu pogibelji našeg branitelja Ivice Prusca-Jume, BK Relaks organizira 28.5. biciklistički maraton koji starta u 9:15 h s Trga kralja Tomislava.

Jedan od ciljeva im je dolazak ka Spomeniku poginulim braniteljima u Bagalovićima. Ondje će u 10:00 h zajedno s predstavnicima branitelja i vlasti odati počast Ivici, ali i svim ostalima iz doline Neretve koji su položili svoj život za Lijepu Našu.

Nakon počasti, slijedi ostatak vožnje po “Dolini” i zaokruživanje ovog memorijalnog maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije