Ostanimo u kontaktu

UPRAVA ZA STRUČNU PODRŠKU RAZVOJU POLJOPRIVREDE I RIBARSTVA

Poziv na demonstraciju i predavanje s temom ‘Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi’

Objavljeno prije

U suradnji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Poljoprivredna savjetodavna služba) i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dana 28. rujna 2021.god. (utorak), s početkom u 09:00 sati održat će se demonstracijska aktivnost na temu „Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi“.

Svrha predavanja i demonstracije je prikaz korištenja bespilotnih letjelica i GIS-a (geoinformacijskih sustava) u poljoprivredi. Kroz predavanje obraditi će se teoretski prikaz daljinskog istraživanja, a kroz demonstraciju prikaz daljinskog istraživanja bespilotnim zrakoplovima u nasadu mandarina uz plan i provedbu prikupljanja snimaka i obrade podataka.

Demonstrirat će se najmodernije bespilotne letjelice, kojima će se uz pomoć raznih senzora prikupljati podaci na terenu. Prezentirat će se i specijalizirane kamere te dodatna oprema koja se koristi u preciznoj poljoprivredi te programska rješenja koja služe za obradu dobivenih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Primjenom GIS-a u poljoprivredi vrši se digitalizacija poljoprivrednih procesa te omogućava poljoprivrednicima korištenje najmodernije tehnologije kako bi unaprijedili postojeće poslovne i proizvodne procese.

Cilj predavanja i demonstracijskih aktivnosti je objasniti i približiti tehnologije koje će hrvatskim poljoprivrednicima smanjiti troškove, donijeti značajne uštede repromaterijala, smanjiti broj radnih sati ljudi i strojeva te povećati kvantitetu i kvalitetu uroda.

Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike da se prijave na navedenu demonstraciju na dolje navedene kontakte. Demonstracija započinje u 9h u nasadu mandarina na OPG Mataga Neven, Opuzen (Jasenska bb, ulaz kod zone).

Demonstracija će se odvijati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i korištenje zaštitnih maski.

Ante Mijić, dipl.ing.agr.
091/4882-954
ante.mijic@mps.hr

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije