Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Poziv građanima da predlože lokacije za 24-satni nadzor brzine

Objavljeno prije

policija, stop

Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama Policijska uprava dubrovačko-neretvanska kontinuiranim provođenjem raznih preventivnih i represivnih aktivnosti nastoji u što većoj mjeri podići razinu  svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštivanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Tako će prometna policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 18./19. listopada provesti 24-satni pojačani nadzor brzine.

Policija nadzor brzine provodi na lokacijama za koje procjenjuje da su pogodne, ali ovom prilikom pozivamo građane da nam od danas do 12. listopada 2017. g. predlože i lokacije za koje oni smatraju da je potrebno nadzirati brzinu.

Svoje prijedloge s naznakom Prijedlog lokacije nadzora brzine, građani mogu dostaviti na sljedeće načine:

  • elektroničkom poštom na adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr
  • telefonom na broj 020/443-051 (od 8 do 16 sati)

Nakon analize svih dostavljenih prijedloga građana, biti će izabrane lokacije pogodne za nadzor brzine. Akcija će se provoditi kontinuirano, na velikom broju lokacija u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

 

                                    PS za odnose s javnošću PU dubrovačko-neretvanske

                             Andrijana Biskup

POZNATI DETALJI JUČERAŠNJE NESREĆE

S motorom udario u parkirano vozilo i teže se ozlijedio

Objavljeno prije

Jučer, 24. veljače, tijekom popodnevnih sati, u Metkoviću se dogodila prometna nesreća koja je za posljedicu imala ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu na automobilu.

Do prometne nesreće je došlo kada se 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima A2 kategorije, krečući se ulicom Andrije Kačića Miošića u Metkoviću, uslijed neprilagođene brzine, s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka pao na kolnik, nakon čega je u klizanju udario u nepropisno parkirano vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, koje se nalazilo uz rub kolnika.

Uslijed udara, vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne za život, zbog kojih je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije