Ostanimo u kontaktu

OBILNE KIŠE U DOLINI NERETVE

Pozdravili smo se s babljim ljetom i zakoračili u kišovitu jesen

Objavljeno prije

Pozdravili smo se s babljim ljetom i naglo zakoračili u hladnu i kišovitu jesen.

Prema podatcima s meteoroloških postaja, u protekla 24 sata, u Dolini Neretve pale su obilne količine oborina. Preko 80 litara po četvornom metru uzrokovalo je bujice, kao i plavljenje nižih dijelova Doline Neretve. Nevrijeme je prošle noći obilježio i potres od 4,6 stupnjeva prema Richteru s epicentrom na području Sinja, a osjetio se i u našem gradu.

Prema DHMZ-u, u Metkoviću je do 8 sati palo 75 litara kiše po četvornom metru, a obilne oborine se očekuju i tijekom idućih dana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Unutar sustava Meteoalarm, izdano je narančasto upozorenje za veći dio Jadrana, a očekuje de do 90 novih litara kiše po četvornom metru.

U narednim danima očekuje se osjetno hladnije vrijeme praćeno kišom i vjetrom. U našim područjima postoji opasnost od grmljavinskog nevremena i jakih pljuskova.

Ovako velike količine oborina imali smo zadnji put 2018. godine, tada je na području Metkovića palo 55 litara kiše po četvornom metru, a na Dubrovačkom području su zabilježeni odroni na magistralnom putu.

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije