Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DO KADA ĆE GORJETI MOČVARNO RASLINJE

Požari u močvarama donose velike nevolje

Objavljeno prije

Stanovnici Metkovića i susjednih naselja od nedjelje nisu imali miran ni normalan san, pa tako ni noćni odmor, sve zbog požara koji je buknuo u suhom močvarnom raslinju kod Gabela Polja i koji je danima opterećivao svakodnveni život ljudi, posebice starijih, bolesnih i djece.

Neugodan miris dima širio se nošen vjetrom do svih kutaka u kućama i stanovima, a one što su, kako se pretpostavlja, požare podmetnuli posljedice njihova čina nisu ih zanimale.

U srijedu je nastao novi požar u rezervatima Prud i Podgrede, a zaustavljeni su ugašeni zahvaljujući kanaderima odnosno ljudima koji su njima upravljali.

Poznato je da je podmetanje požara kažnjivo, ali ni to pojedincima nije dovoljno da bi konačno prestali gledati samo svoje uske, sebične interese.

Uostalom, godinama u kolovozu ili u rujnu izbijaju požari na desnoj obali Neretve na potezu od Vratara do Orepka, između Vida i Momića, oko Pruda ili Crnića, odnosno Gabela Polja.

Ne treba niti spominjati koje posljedice nastaju za biljni i životinjski svijet na tim područjima, a često su požari ugrožavali i gospodarske objekte u poljima.

Vatrogasci i stanovništvo velike nade polažu u postavljenu nadzornu kameru na Babinoj gomili,u otkrivanju samih začetaka požara, ali i njihovih počinitelja.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije