Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

JAVNA USTANOVA ORGANIZIRALA ŽURNI SASTANAK

Požari tršćaka u delti Neretve direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti

Objavljeno prije

Požari tršćaka u delti Neretve

Nekontrolirani požari tršćaka i ove su zime zahvatili područje delte Neretve i izazvali velike materijalne štete. Delta rijeke Neretve predstavlja najveće i najvrijednije ostatke rijetkih reliktnih sredozemnih močvara u Hrvatskoj sa očuvanim obalnim lagunama i jedna je od malobrojnih preostalih u Europi.

Javna ustanova organizirala je žurni sastanak na temu Požari tršćaka u području delte rijeke Neretve, budući da požari tršćaka direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti ovog područja od međunarodne važnosti za vrste i staništa, uzrokuju materijalne štete lokalnom stanovništvu, te iziskuju velike napore gasiteljima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sastanak, kojem su prisustvovali  predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Grada Metkovića, Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Javne vatrogasne postrojbe Metković i Policijske postaje Metković, održan je 11. siječnja 2017. godine u Hotelu Narona u Metkoviću.

Sudionici su se složili o ozbiljnosti požara tršćaka, te razmotrili primjere drugih močvarnih područja na kojima je isti problem uspješno riješen.

Zaključno, na sastanku su dogovorene smjernice koje će svi sudionici, u skladu sa svojim ingerencijama, aktivno provoditi, u cilju očuvanja staništa i vrsta te smanjenja broja požara u području delte rijeke Neretve.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije