Ostanimo u kontaktu

JAVNA USTANOVA ORGANIZIRALA ŽURNI SASTANAK

Požari tršćaka u delti Neretve direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti

Objavljeno prije

Požari tršćaka u delti Neretve

Nekontrolirani požari tršćaka i ove su zime zahvatili područje delte Neretve i izazvali velike materijalne štete. Delta rijeke Neretve predstavlja najveće i najvrijednije ostatke rijetkih reliktnih sredozemnih močvara u Hrvatskoj sa očuvanim obalnim lagunama i jedna je od malobrojnih preostalih u Europi.

Javna ustanova organizirala je žurni sastanak na temu Požari tršćaka u području delte rijeke Neretve, budući da požari tršćaka direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti ovog područja od međunarodne važnosti za vrste i staništa, uzrokuju materijalne štete lokalnom stanovništvu, te iziskuju velike napore gasiteljima.

Sastanak, kojem su prisustvovali  predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Grada Metkovića, Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Javne vatrogasne postrojbe Metković i Policijske postaje Metković, održan je 11. siječnja 2017. godine u Hotelu Narona u Metkoviću.

Sudionici su se složili o ozbiljnosti požara tršćaka, te razmotrili primjere drugih močvarnih područja na kojima je isti problem uspješno riješen.

Zaključno, na sastanku su dogovorene smjernice koje će svi sudionici, u skladu sa svojim ingerencijama, aktivno provoditi, u cilju očuvanja staništa i vrsta te smanjenja broja požara u području delte rijeke Neretve.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije