Ostanimo u kontaktu

JAVNA USTANOVA ORGANIZIRALA ŽURNI SASTANAK

Požari tršćaka u delti Neretve direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti

Objavljeno prije

Požari tršćaka u delti Neretve

Nekontrolirani požari tršćaka i ove su zime zahvatili područje delte Neretve i izazvali velike materijalne štete. Delta rijeke Neretve predstavlja najveće i najvrijednije ostatke rijetkih reliktnih sredozemnih močvara u Hrvatskoj sa očuvanim obalnim lagunama i jedna je od malobrojnih preostalih u Europi.

Javna ustanova organizirala je žurni sastanak na temu Požari tršćaka u području delte rijeke Neretve, budući da požari tršćaka direktno utječu na smanjenje ukupne bioraznolikosti ovog područja od međunarodne važnosti za vrste i staništa, uzrokuju materijalne štete lokalnom stanovništvu, te iziskuju velike napore gasiteljima.

Sastanak, kojem su prisustvovali  predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Grada Metkovića, Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Javne vatrogasne postrojbe Metković i Policijske postaje Metković, održan je 11. siječnja 2017. godine u Hotelu Narona u Metkoviću.

Sudionici su se složili o ozbiljnosti požara tršćaka, te razmotrili primjere drugih močvarnih područja na kojima je isti problem uspješno riješen.

Zaključno, na sastanku su dogovorene smjernice koje će svi sudionici, u skladu sa svojim ingerencijama, aktivno provoditi, u cilju očuvanja staništa i vrsta te smanjenja broja požara u području delte rijeke Neretve.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije