BUKTE POŽARI OKO ČAPLJINE

Požar uzrokovao eksploziju dviju mina u Trebižatu, vatrogasci potpomognuti vojskom brane kuće

Kako smo doznali, radi se o eksplozivnim sredstvima ozaostalim iz domovinskog rata na brdu Gradina, gdje požar već satima guta šumu i prijeti kućama.

Objavljeno 22. kolovoza 2017. u kategorijama: BiH, Čapljina, News.

Trebižat, požar

Dvije jače eksplozije odjeknule su Čapljinom u utorak oko 17.00 sati što je izazvalo strah kod žitelja ove općine. Eksplozije su odjeknule jedna za drugom u razmaku od par sekundi, a najsnažnije su se osjetile u naseljima Trebižat, Muša i Vrgorac.

Kako smo doznali, radi se o eksplozivnim sredstvima ozaostalim iz domovinskog rata na brdu Gradina, gdje požar već satima guta šumu i prijeti kućama.

Podsjetimo, u naselju Trebižat u čapljinskoj općini, vatra se opasno približila kućama. Iz ureda glasnogovornika Oružanih snaga su rekli kako su iz Čapljine dobili zahtjev za 15 vojnika, no poslali su im 30. Za sada iz Čapljine nema novih zahtjeva za slanje ljudstva.

Kako fotoreporter iz Bljesak.info saznaje s terena, izgorio je i pomoćni objekt Lovačkog društva Gabel iz Čapljine.

Podsjetimo, anganžman helikoptera Oružanih snaga BiH na području Federacije BiH, zatražen je na tri lokacije odnosno tri općine na kojima su aktivni požari: Čapljina, Čitluk i Drvar. Potvrdila je to Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

Također, gori još jedan požar nadomak kuća u naselju Modrič u Čapljini.

– Požar se približio kućama na stotinjaka metara u naselju Modrič, – istaknuli su čapljinski vatrogasci koji se bore s vatrenom stihijom, javlja N1. Kritično je na više lokacija širom općine, a zatražena je pomoć helikoptera Oružanih snaga.

Bljesak.info

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari