Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PREVENTIVA

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti Ljekarne Draženović organiziraju besplatna mjerenja šećera u krvi

Objavljeno prije

svjetski-dan-secerne-bolesti-2016

U skopu Svjetskog dana šećerne bolesti, 14. studenoga 2016. godine u Ljekarnama Draženović u Metkoviću, A. Starčevića 9 i Ljekarni Neven u Pločama, V. Nazora 4 organiziramo besplatna probirna mjerenja šećera u krvi u vremenu od 7 do 10 sati. Poželjno je doći natašte!

Osim toga, za pacijente koji već imaju dijagnozu šećerne bolesti naše magistre farmacije će cijeli dan (14.11.2016.) biti na raspolaganju za sva pitanja o točnom načinu primjene lijekova, njihovom djelovanju i nuspojavama, smanjenju rizika od nastanka komplikacija, problemima s korištenjem aparata za mjerenje šećera i svim ostalim pitanjima o šećernoj bolesti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zašto trebam liječiti svoju šećernu bolest?

Prema podacima CroDiab registra, u Republici Hrvatskoj 2014. godine broj oboljelih odraslih osoba od šećerne bolesti tipa 2 iznosio je 254.296. Važno je naglasiti da je bolest otkrivena samo kod 50 % bolesnika tako da se ukupan broj oboljelih procjenjuje na više od 400.000!

Šećerna bolest je doživotno i kronično stanje koje zahtjeva pozorno nadziranje i kontrolu. Dugoročno, nekontrolirana visoka razina šećera u krvi može izazvati oštećenje cijelog niza tkiva i organa i neželjene događaje poput srčanog i moždanog udara, bubrežnog zatajenja, sljepoće ili amputacije stopala.

Postavljaju se dva ključna pitanja: Znate li da imate šećernu bolest? Znate li zašto trebate liječiti svoju šećernu bolest?

Pridružite nam se u ponedjeljak, izmjerite svoj šećer u krvi, provjerite koristite  li lijekove na pravi način, saznajte više o (svojoj) bolesti i brinite o vašem zdravlju, – poručuju iz Ljekarne Draženović.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije