Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA PRIJATELJ

Povodom međunarodnog dana djece organizirana kreativna radionica i igraonica

Objavljeno prije

Međunarodni dan djece u UOSI Prijatelj

Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti svih živih bića. Svi smo mi ljudska bića. Slični smo, ali svatko od nas je jedinstven.

Djeca imaju pravo na život i razvoj u svim vidovima života, uključivši tjelesni, emotivni, psihosocijalni, kognitivni, društveni i kulturni.
Pri donošenju svih odluka ili izvršenju postupaka koji utječu na dijete, ili na djecu kao skupinu, najvažnija mora biti dobrobit djeteta. To se odnosi kako na odluke koje donose vladina, upravna ili zakonodavna tijela, tako i na odluke koje donosi obitelj.

Djeci se mora omogućiti da aktivno sudjeluju u rješavanju svih pitanja koja utječu na njihov život i dopustiti im slobodu izražavanja mišljenja. Ona imaju pravo izreći svoja gledišta koja se moraju ozbiljno uzeti u obzir.

Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!!!

Današnja kreativna radionica i igraonica bila je podijeljena u tri djela:

  1. ČITAJ MI
    logoped iz UOSI Prijatelj kroz zanimljive čitanke i igre poticala je razvoj govora i mašte kod djece,
  2. POMOZI MI DA RASTEM
    volonteri i kreativni edukatori zanimljivim aktivnostima zabavljali su djecu,
  3. IGRAJ SE SA MNOM 
    radni terapeut provodio je motoričke aktivnosti, zaboravljene igre, memory, zagonetke, i sl.

Tekst: Danijela Raič / Foto: Nikša Margeta

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije