Ostanimo u kontaktu

BUDITE SNAŽNE I DOSLJEDNE

Povodom Dana žena u SŠ Metković održana priredba ‘It is so good to be a woman’

Objavljeno prije

Povodom Međunarodnog Dana žena u Srednjoj školi Metković održana je priredba ‘It is so good to be a woman‘.

U organizaciji prof. Goranke Ivanković i učenica Rosande Lovrić, Suzane Antonini, Katice Barišić, Julije Knežević i Sanje Raguž glazbom, pjesmom i svojim poetskim razmišljanjima, motivacijskim govorima te dramskim trenucima i likovnim izričajem poslane su poruke ženama da njeguju svoje dostojanstvo, da u svojoj nježnosti i suptilnosti budu snažne i dosljedne u raznim ulogama na koje su kroz život pozvane.

VELIKI ČETVRTAK

Misa Večere Gospodnje u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

Sinoć u 19 sati u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije župnik fra Ante Bilokapić je slavio misu Večere Gospodnje (Velikoga četvrtka).

Nije bilo uobičajenog obreda pranja nogu niti metkovsklih žudija u pratnji Presvetoga. Kristov grob je ostao bez svojih čuvara. Nije se nakon mise čuo ni pjev Gospina plača, a neće biti ni uobičajenoga klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, sat prije ponoći (Getsemanske ure).

Nažalost, tako nalažu prilike i odredbe za sprječavanje epidemije koronavirusa u našoj domovini.

Danas je Veliki petak, dan kada se prisjećamo Kristove muke i smrti na križu. Podsjećamo da je sutra obavezan post i nemrs. Obredi, koji će proteći bez naroda u crkvi, počet će u 19 sati. Poslije obreda će župnik fra Ante pred crkvom udijeliti blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom cijeloj župnoj zajednici.

Crkva sv. Ilije proroka Metković

Župa sv. Ilije proroka Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije