Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Povodom dana ljudskih prava organizirana kampanja ”Dan za starije” i radionica ”Pravo na starije”

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, Međunarodni dan ljudskih prava

Udruga DOBRA je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizirala kampanju Dan za starije. Tijekom kampanje održana je radionica Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša. O radu Centra za socijalnu skrb Metković te ulozi koju on ima za pripadnike starije dobne skupine govorila je socijalna radnica Višnja Gabrić. Prava iz aktualnog Zakona o socijalnoj skrbi sudionicima radionice približila je magistra prava Ivana Matić, inače pravna savjetnica Udruge DOBRA. Potom su sudionicima radionice uz dodatne promotivne materijale, uručeni korisni priručnici u kojima su pojašnjenja njihovih prava. Po završetku radionice održan je prigodni svečani domjenak.

Sudionici radionice su bile starije osobe, korisnici programa Pomoć u kući s područja općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje te grada Metkovića, kao i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

Održane aktivnosti su dio projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice, koji je fianciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a čiji je nositelj Udruga DOBRA.  Partneri projekta su Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković, dok su suradnici Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije