Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Povodom dana ljudskih prava organizirana kampanja ”Dan za starije” i radionica ”Pravo na starije”

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, Međunarodni dan ljudskih prava

Udruga DOBRA je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizirala kampanju Dan za starije. Tijekom kampanje održana je radionica Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša. O radu Centra za socijalnu skrb Metković te ulozi koju on ima za pripadnike starije dobne skupine govorila je socijalna radnica Višnja Gabrić. Prava iz aktualnog Zakona o socijalnoj skrbi sudionicima radionice približila je magistra prava Ivana Matić, inače pravna savjetnica Udruge DOBRA. Potom su sudionicima radionice uz dodatne promotivne materijale, uručeni korisni priručnici u kojima su pojašnjenja njihovih prava. Po završetku radionice održan je prigodni svečani domjenak.

Sudionici radionice su bile starije osobe, korisnici programa Pomoć u kući s područja općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje te grada Metkovića, kao i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

Održane aktivnosti su dio projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice, koji je fianciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a čiji je nositelj Udruga DOBRA.  Partneri projekta su Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković, dok su suradnici Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije