Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Povodom dana ljudskih prava organizirana kampanja ”Dan za starije” i radionica ”Pravo na starije”

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, Međunarodni dan ljudskih prava

Udruga DOBRA je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizirala kampanju Dan za starije. Tijekom kampanje održana je radionica Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša. O radu Centra za socijalnu skrb Metković te ulozi koju on ima za pripadnike starije dobne skupine govorila je socijalna radnica Višnja Gabrić. Prava iz aktualnog Zakona o socijalnoj skrbi sudionicima radionice približila je magistra prava Ivana Matić, inače pravna savjetnica Udruge DOBRA. Potom su sudionicima radionice uz dodatne promotivne materijale, uručeni korisni priručnici u kojima su pojašnjenja njihovih prava. Po završetku radionice održan je prigodni svečani domjenak.

Sudionici radionice su bile starije osobe, korisnici programa Pomoć u kući s područja općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje te grada Metkovića, kao i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

Održane aktivnosti su dio projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice, koji je fianciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a čiji je nositelj Udruga DOBRA.  Partneri projekta su Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković, dok su suradnici Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije