MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Povodom dana ljudskih prava organizirana kampanja ”Dan za starije” i radionica ”Pravo na starije”

Objavljeno 10. prosinca 2015. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Udruga DOBRA, Međunarodni dan ljudskih prava

Galerija

Udruga DOBRA je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizirala kampanju Dan za starije. Tijekom kampanje održana je radionica Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša. O radu Centra za socijalnu skrb Metković te ulozi koju on ima za pripadnike starije dobne skupine govorila je socijalna radnica Višnja Gabrić. Prava iz aktualnog Zakona o socijalnoj skrbi sudionicima radionice približila je magistra prava Ivana Matić, inače pravna savjetnica Udruge DOBRA. Potom su sudionicima radionice uz dodatne promotivne materijale, uručeni korisni priručnici u kojima su pojašnjenja njihovih prava. Po završetku radionice održan je prigodni svečani domjenak.

Sudionici radionice su bile starije osobe, korisnici programa Pomoć u kući s područja općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje te grada Metkovića, kao i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

Održane aktivnosti su dio projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice, koji je fianciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a čiji je nositelj Udruga DOBRA.  Partneri projekta su Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković, dok su suradnici Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari