Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNA SMOTRA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Povjerenstvo oduševljeno projektom ‘Mediji naši svagdašnji’ učenika OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Osnovna škola Stjepana Radića

U Zagrebu je 21. svibnja 2016. godine održana Državna smotra projekata iz područja Građanskoga odgoja i obrazovanja u organizaciji Agenciji za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Smotra je održana s ciljem razvoja demokracije i aktivnog građanskog društva, a i Osnovna škola Stjepana Radića je imala svoje predstavnice: Paulu KozinuLanu OršulićAnu Puticu i Miu Sršen, koje su predstavljale projekt MEDIJI NAŠI SVAGDAŠNJI. Njihove mentorice su Nikolina Vugdelija, prof. i Ines Vukoja, prof. Svoj višemjesečni rad na projektu učenice su prezentirale Povjerenstvu.

Osnovna škola Stjepana Radića

Objasnile su im zbog čega je medijska nepismenost postala jedan od najvećih problema današnjice i zašto je važno da mladi samostalno mogu razlikovati pozitivne i negativne strane medija. Naime, današnja se djeca već od najranije dobi susreću s medijima i više vremena provode uz medije nego što ga provode u školi. Zbog toga se s razlogom kaže kako djecu sve više odgajaju mediji, a ne roditelji ili učitelji

Za vrijeme rada na ovome projektu učenici su razvijali svoje istraživačke vještine, stjecali iskustvo javnoga nastupa i građanski odgovornoga ponašanja. Upoznali su funkcioniranja više vrsta medija izravno sudjelujući u stvaranju medijskoga sadržaja. Također su saznali kako medije ispravno koristiti za svoju dobrobit te na taj način podići svijest o medijskim procesima. Roditelji i učitelji kao sekundarni korisnici ovoga projekta, sudjelovanjem u projektu naučili su zaštititi djecu od negativnih sadržaja koji se na medijima nalaze te im pomoći da budu sigurniji i odgovorniji korisnici (novih) medija.

Osnovna škola Stjepana Radića

Članovi Povjerenstva bili su oduševljeni projektom pa učenice Osnovne škole Stjepana Radića imali samo riječi hvale. Posebno su pohvalili izlaganje  učenica i sveobuhvatnost problema kojim su se bavile, a koji je raširen u cijeloj Hrvatskoj.

Pune dojmova nakon predstavljanja projekta i pohvale članova Povjerenstva, učenice su uživale u posjetu Hrvatskome saboru koji je organiziran u sklopu Smotre te u ljepotama i znamenitostima glavnoga grada Hrvatske, a u Metković su se vratile s puno lijepih uspomena te sa željom da ovakvo što ponove i sljedeće godine što im mi od srca želimo.

LJUBITELJI DOBRE ZABAVE DOLAZE NA SVOJE

Petak u Grey&Padrino Clubu uz Borisa Rogoznicu i TRASH PARTY by DJ Druja

Objavljeno prije

Ljubitelji dobre zabave u petak dolaze na svoje, kud bolji warmup za Maraton lađa nego u Grey&Padrino Clubu uz lagane note popularnog Borisa Rogoznice i TRASH PARTY by DJ Druja.

Vrhunski ljetni ritmovi uz promo cijene koktela i široku lapezu ginova te neizostavne NAGRADNE KOKTELE! Kako i obično, najzanimljiviji komentar na instagram profilu kluba uz tagirajte 3 svoja prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite nagrađuje se ‘turom’ koktela za cijelu ekipu!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama. Vidimo se!

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije