Ostanimo u kontaktu

SUSJEDSTVO

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Opuzen

Objavljeno prije

Gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević i direktor tvrtke FUNGOR d.o.o., Ivan Žužul, potpisali su u petak, 19. veljače 2021. godine, Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Opuzen.

Vrijednost ugovorenih radova je 4.965.030,63 kuna s PDV-om, a rok izvođenja radova je šest mjeseci od uvođenja u posao, koji je planiran za 01. ožujka 2021. godine.

Uspostava reciklažnih dvorišta financira se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije