Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PET TISUĆA KUĆANSTAVA DOBIVA PRIKLJUČAK NA KANALIZACIJU

Potpisan ugovor o izgradnji sustava javne odvodnje i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže za aglomeraciju Metković, vrijedan 448,7 milijuna kuna

Objavljeno prije

U Metkoviću je potpisan ugovor o radovima za EU projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ – Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže. Potpisivanju su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Metković d.o.o. Filip Domoiniković te saborski zastupnik Branko Bačić. Ugovor je potpisan između tvrtke Metković d.o.o. i izvođača radova COMSA S.A.U.

Projekt obuhvaća aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje aglomeracije Metković i aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava vodoopskrbe. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava odvodnje planira se smanjenje onečišćenja, uspostava razdjelnog sustava odvodnje, postizanje 99% pokrivenosti sustavom odvodnje unutar aglomeracije Metković kao i postizanje priključenosti na sustav odvodnje sa 46% na 89%. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe postići će se smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu s 58,3% na 22,7%, poboljšanje hidrauličkih uvjeta kao i povećanje stupnja pouzdanosti sustava kroz smanjenje broja puknuća cjevovoda.

Projekt Izgradnje sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže uključuje dvije komponente:

1. Sanaciju i dogradnju sustava odvodnje u aglomeraciji Metković što uključuje izgradnju 44.491 m gravitacijskih kolektora, 1.418 m tlačnih vodova, 16 crpnih stanica, 2.326 prespajanja postojećih kućnih priključaka, 1.745 novih priprema za kućne priključke, 90 m’ sanacije bez raskopavanja, sanaciju 100 revizijskih okana, sanaciju 150 spojeva kućnih priključaka na kolektore, 15.107 m’ SDNU – sustav daljinskog nadzora i upravljanja

2. Rekonstrukciju i dogradnju sustava vodoopskrbe unutar grada Metkovića što uključuje rekonstrukciju 11.875 m vodoopskrbnih cjevovoda, dogradnju 5.551 m vodoopskrbnih cjevovoda, prespajanje 1.340 kućnih priključaka, nabava i ugradnja 5.500 vodomjera za daljinsko očitanje potrošnje s pripadnim terminalima i repetitorima, izgradnja 11 lokalnih stanica za podizanje tlaka.

Vrijednost ugovora koji je potpisan iznosi 338 milijuna kuna s PDV-om dok cjelokupni projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ iznosi 448,7 milijuna kuna.

Projekt vrijedan 448,7 milijuna kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 70%, dok se ostatak financira iz nacionalnih izvora – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode i Metković d.o.o.

U svom obraćanju gradonačelnik Milan se zahvalio Filipu Dominikoviću jer je u samo tri godine preporodio ovaj projekt, jer kako je prije istaknuo, kada je došao prvi put u Hrvatske vode postidio se jer je aglomeracija Metković bio najnespremniji projekt od svih prijavljenih. Također Milan je istaknuo kako će ovim projektom gotovo 5 tisuća kućanstava dobiti priključak na kanalizacionu mrežu, odnosno čitav grad Metković.

– Na kraju, želim istaknuti da je potpisivanje današnjeg Ugovora dokaz da se rad i trud uvijek isplate te velika motivacija za daljnje projekte. Ima ih mnogo koje sam obećao vama, ali i sebi te od kojih nikada neću odustati! Jer ovaj grad i svi mi zaslužujemo najbolje, a najbolje ćemo i imati! – rekao je Milan.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije