Ostanimo u kontaktu

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Potpisan Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite ispostave u Metkoviću, u iznosu 200 tisuća kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan u utorak je sa ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe Metkoviću u iznosu od 200.200,00 kuna.

– Pandemija koronavirusa uzrokovala je tešku financijsku situaciju u cijelome svijetu, a posljedice krize itekako osjeća i proračun Grada Metkovića. Međutim, podsjetila nas je i na činjenicu da na zdravlju nikada ne smijemo štedjeti te da u poboljšanje zdravstvene zaštite trebamo ulagati kontinuirano!

Svjestan sam toga od početka mandata pa smo u 2019., po prvi put u povijesti grada, u gradski Proračun uveli stavku Ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana grada Metkovića. Za tu namjenu smo u posljednje dvije godine izdvojili milijun kuna, a unatoč smanjenim prihodima, i u 2021. smo osigurali isti iznos od 500 tisuća kn.

Potpis Ugovora o financiranju Hitne medicinske službe Metković

Sredstva su, kao i dosada raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada, pa sam jučer s ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu g. Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Ostatak sredstava namijenjen je Domu zdravlja Metković.

Najviše me veseli što su naše ustanove, upravo uz pomoć naših sredstava uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. U Domu zdravlja Metković tako smo financirali kupnju inkubatora za hitan prijevoz vitalno ugrožene novorođenčadi i dojenčadi, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante i 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, a naša sredstva Zavod za hitnu medicinu iskoristio je za kupnju novoga vozila.

Maksimalno se trudimo pomoći i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa tako financiramo i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, a osigurali smo i prijeko potrebnoga ginekologa, isplativši troškove specijalizacije Domu zdravlja Metković u iznosu od 300 tisuća kn, – istaknuo je Milan.

IZNENADNA SMRT GRADONAČELNIKA ZAGREBA

Jambo se dirljivom porukom oprostio od prijatelja Bandića: ‘Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena’

Objavljeno prije

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo se dirljivom porukom oprostio od iznenada preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Nisam ni slutio da će naš zadnji susret uistinu biti i posljednji…

Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena, a Zagreb si svojom vizijom učinio gradom koji je na ponos svima nama.

Sve što si u životu postigao, postigao si svojim radom. Vrijednim rukama. Ranim buđenjima i ne stajanjem do noćnih sati. To se ne uči, s tim se čovjek rodi.

Zagreb će vidjeti još puno gradonačelnika, ali upitno je hoće li se opet pojaviti tebi sličan. Ako bude volio Zagreb samo dijelom koliko si ga ti volio, voljet će ga neizmjerno.

Tako si volio i svoje prijatelje i na tome ti hvala.

U tvoju čast danas dižem čašu, Gradonačelniče, Prijatelju, Brate.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je noćas u bolnici Sveti Duh od posljedica srčanog udara.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije