Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DVD KULA NORINSKA SLAVI 10 GODINA USPJEŠNOG RADA

Potpisan ugovor o darivanju državnog zemljišta za izgradnju vatrogasnog doma Kula Norinska, vrijedan gotovo 12 milijuna kuna

Objavljeno prije

Načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević potpisao je sa Ministarstvom državne imovine i ministrom Mario Banožić Ugovor o darovanju državnog zemljišta u svrhu građenja vatrogasnog doma Kula Norinska.

Prvotno se Općina Kula Norinska zajedno sa Dubrovačko-neretvanskom županijom i Regionalnom agencijom DUNEA prijavila na natječaj prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014-2020. za projekt FIRESPILL.

Uskoro se očekuje odobrenje projekta vrijednog 11.859.139,71 kuna, čiji je cilj razvoj prekograničnog sustava suradnje u slučajevima prirodnih katastrofa, a kojim će se među ostalim izgraditi i opremiti vatrogasni dom u Kuli Norinskoj.

DVD KULA NORINSKA SLAVI 10 GODINA USPJEŠNOG RADA

Također, u subotu, 13. lipnja DVD Kula Norinska obilježava 10 godina uspješnog rada na području zaštite i spašavanja. U tih 10 godina rada pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska odradili su mnogobrojne intervencije te proveli nebrojene sate na raznoraznim aktivnostima volonterski, kako na području općine Kula Norinska tako i na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Stoga su vatrogasci DVD-a Kula Norinska odlučili jedan dan u godini otvoriti vrata svojih privremenih prostorija u Područnoj školi Momići (na igralištu iznad crkve u Momićima) te zainteresiranom građanstvu predstaviti ono čemu su cijeli život posvećeni: spašavanju od požara, poplava i drugih prirodnih nepogoda, ali i educirati i mlađe i starije o izbjegavanju požara, a ako do njega dođe, njegovom gašenju.
Program započinje od 10,00 sati te će tada svi zainteresirani moći doći i bolje se upoznati s našim radom. U slučaju lošeg vremena isto će biti otkazano.

U 17,00 sati je planirana javna taktičko-pokazna vatrogasna vježba ”Plamen 10” kada će operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska demonstrirati spašavanje zatočene osobe iz zatvorenog prostora te gašenja požara u unutarnjem i vanjskom prostoru u mjestu Momići, u neposrednoj blizini konobe ”Buđoni”.

U slučaju nejasnoća i/ili dodatnih upita možete nas kontaktirati:
– dvdkulanorinska1@gmail.com
– operativno dežurstvo DVD Kula Norinska 099/444-2240
– zapovjednik Ivan Kaleb 091/936-1018

Veselimo se Vašem dolasku!

zapovjednik vatrogasne postrojbe
DVD Kula Norinska
Ivan Kaleb

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije