Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJA

Potpisan Sporazum o financiranju radova za nadogradnju poslovne zgrade za potrebe smještaja pravosudnih tijela

Objavljeno prije

foto-3-2

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su jučer Sporazum o financiranju radova za nadogradnju poslovne zgrade u Dubrovniku za potrebe smještaja pravosudnih tijela.

Planirana cijena nadogradnje iznosi 7 milijuna kuna, planirana cijena projektne dokumentacije 250 tisuća kuna, a sukladno Sporazumu Ministarstvo će projekt sufinancirati s 55 posto iznosa, Grad Dubrovnik s 35 posto te Dubrovačko-neretvanska županija s 10 posto iznosa ukupnih troškova projekta.

– Zahvaljujem i čestitam ministru pravosuđa koji je odlučio da upravo investicija u Dubrovniku bude među prvim investicijama ove vrste u Hrvatskoj, jer završetkom projekta će našim pravosudnim tijelima biti omogućeni adekvatni uvjeti za rad, što je sudstvu kao važnom segmentu u funkcioniranju cijelog našeg sustava i društva iznimno važno. Drago mi je da smo se i mi kao Županija, u okviru svojih proračunskih mogućnosti, uključili u ovaj projekt, ali za ovako važne i dobre projekte uvijek pokušavamo iznaći sredstva, a zahvaljujem i Gradu Dubrovniku koji se ovim Sporazumom uključio u projekt –  istaknuo je Župan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

foto-5-1Najava vraćanja Trgovačkog suda u Dubrovnik i Općinskog suda u Metković je izuzetna vijest, dodao je župan Dobroslavić, istaknuvši kako je to pozitivan rezultat nastojanja ove Vlade pa tako i Ministarstva pravosuđa za decentralizacijom.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je ministru na inicijativi i činjenici da je upravo u Dubrovniku Ministarstvo odlučilo ući u jedan ovakav projekt. ‘Osigurat ćemo sredstva predviđena Sporazumom jer je pravosudnim tijelima dodatan prostor potreban’, rekao je gradonačelnik Franković te također naglasio kako je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik iznimno važan.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo je kako je dodatni prostor pravosudnim tijelima vezanim uz područje Dubrovačko-neretvanske županije neophodan, a kako je ovaj projekt rezultat prethodnog posjeta.

– Tada smo obišli sve, vidjeli da prostora nedostaje, pa smo zaključili da bi jedino rješenje bilo nadogradnja kata, čime bi se nedostatak prostora adekvatno riješio za sva pravosudna tijela. Ovaj projekt je važan i u svjetlu reformi koje nam donose promjene pa će Općinski i Prekršajni sud biti spojeni, a i u Dubrovnik se vraća Trgovački sud – rekao je ministar Bošnjaković. Dodao je i kako upavo zbog toga ovaj projekt, iako ne jedini, Ministarstvu iznimno važan, a radovi bi trebali biti završeni u roku od dvije godine.

Inače, Sporazumom je predviđena nadogradnja jedne etaže, površine 750  četvornih metara, (4. kat) na postojećoj zgradi u Ulici Dr. Ante Starčevića 23 u Gružu, a koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije