Ostanimo u kontaktu

LAPIDARIJ NARONA

Potpisan okvirni sporazum za izgradnju nove zgrade Arheološkog muzeja Narona, vrijedan preko 43 milijuna kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je nazočio potpisivanju okvirnog sporazuma za izgradnju nove zgrade Arheološkog muzeja Narona – Lapidarij Narona, u vrijednosti 43.437.000,00 kuna s PDV-om.

Od otvorenja Arheološkog muzeja Narona 2007. godine, očita je potreba za prostornim širenjem Muzeja. Zbog in situ prezentacije nalazišta u okvirima stare zgrade nedostaju brojni muzejski sadržaji. Kako bi se osigurao rad ustanove, osigurani su dodatni prostori za muzejsku djelatnost.

Novom zgradom, Lapidarijem, Arheološki muzej Narona, dobit će prijeko potrebne uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rada djelatnika. Osim toga, otvaranjem još jednog stalnog postava i osiguravanjem dodatnih prostora za interakciju s publikom obogaćuje se turistička ponuda Metkovića i omogućuje gospodarski razvoj Vida. Nova zgrada će objediniti administrativne i stručne sadržaje te omogućiti duži boravak i rad vanjskih suradnika Arheološkog muzeja Narona.

Lapidarij je zamišljen sa nizom objekata paviljonskog tipa koji bi obuhvatili sadržaje koji danas nedostaju, a nužni su za funkcioniranje samog muzeja kao institucije:
Navedeno uključuje sljedeće sadržaje:

  • Prostore namijenjene posjetiteljima – multimedijalnu dvoranu, prostor za povremene postave, sanitarni čvorovi za posjetitelje
  • Prostore namijenjene funkcioniranju muzeja – uredske prostore, dormitorij, restauratorsku radionicu za obradu prikupljene građe, čuvaonicu umjetnina.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 43.437.000,00 kuna s PDV-om.

– Grad Metković je 2018. godine financirao izradu idejnog projekta u vrijednosti 122.500,00 kuna, te je kroz II: Izmjene i dopune prostornog plana uređenja napravio prenamjenu prostora na lokaciji Lapidarija, te time stvorio preduvjete za građenje Lapidarija. Grad Metković je također osigurao logističku pomoć Arheološkom muzeju Narona prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na predmetnoj parceli, – rekao ja gradonačelnik Milan.

VISOK VODOSTAJ NANIJEO OGROMNO SMEĆE

Veslači Neretvanskog gusara u akciji čišćenja obale Neretve

Objavljeno prije

Foto: VK Neretvanski gusar

U subotu su veslačice i veslači, zajedno sa upravom Veslačkog kluba Neretvanski gusar, čistili obalu rijeke Neretve na potezu od Velike pijace do Kule Norinske.

Za to im je trebalo 3 sata, a prikupljeno je ukupno 60 velikih vreća smeća, a kako je protekla akcija čišćenja, pogledajte u kratkoj galeriji fotografija.

Svakako, ovom prilikom sve pohvale za naše mlade veslače i njihovo vodstvo.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije