Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Postavljanje nove stropne rasvjete u kazališnoj dvorani

Objavljeno prije

_rasvjeta101018-1

Četrdesetak godina nakon što je postavljena, tzv. radna rasvjeta na stropu kazališne dvorane Gradskoga kulturnog središta bit će zamijenjena novom, tehnološki puno naprednijom.

Ustanova za kulturu i sport Metković prošle je godine putem Natječaja Ministarstva kulture RH dobila 300.000 kn, od kojih je dio već iskorišten za sanaciju i renoviranje Ljetne scene, za što je utrošeno 180.000 kn + PDV.

Isto toliko bit će uloženo u zamjenu stare radne rasvjete, zaštitu drvene stropne lamperije te bojanje zidova, s time da će se ostatak novca namaknuti iz Gradskoga proračuna te manjim dijelom iz vlastitih sredstava Ustanove. Radovi su već započeli pa tijekom sljedećih tjedna u velikoj dvorani neće biti filmskih projekcija i drugih kulturnih događanja.

Tekst/foto: metkovic.hr

OGŠ METKOVIĆ

Održan Svečani koncert učenika 6. razreda puhačkog odjela

Objavljeno prije

Danas, 12. lipnja u GKS-u je održan Svečani koncert 6. razreda puhačkog odjela OGŠ Metković.

Učenici Lidia Leticia Marin, Stipe Šutalo, Mateo Obrvan svirali su klarinet, Iva Rakić flautu, Mate Batinović trublju i Petra Rebac saksofon, a ovim koncertom završili su svoje glazbeno obrazovanje. Koncert su mentorirali profesori Javorko Popović, Erna Rebić Čizmić, Marija Berljak i Mihaela Pavlović, a korepetirali Matea Jurilj i Romeo Herceg.

Pročelnica puhačkog odsjeka Mihaela Pavlović pozdravila je učenike s nadom da će se i dalje baviti glazbom u bilo kojem obliku te da će koristiti znanje stečeno u glazbenoj školi.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije