POSLOVNA ZONA NOVA SELA

Postaju li Nova Sela svjetski značajan proizvođač električnih vozila?

Objavljeno 22. siječnja 2018. u kategorijama: Neretva, News.
Foto: kulanorinska.hr

Foto: kulanorinska.hr

Dobre vile donijele su ovih dana radosne vijesti za tisuće nezaposlenih s područja doline Neretve ili, bolje reći, za njih nekoliko stotina, a sve to zahvaljujući odluci Općinskog vijeća Kule Norinske o prihvaćanju ponude kinesko-hrvatske tvrtke Green Tech Group za kupnju 53 tisuće metara četvornih u Poslovnoj zoni Nova Sela radi izgradnje objekata za proizvodnju električnih bicikala, skutera i automobila.

Na početku bi se uposlilo dvadesetak radnika, a u konačnici i do 500 radnika, što bi bio pravi dar s Neba za tisuće nezaposlenih u dolini Neretve.

Kako je riječ o poslovno-tehničkoj suradnji Općine i investitora, domicilna općina preuzet će obveze financiranja cjelokupne infrastrukture u poduzetničkoj zoni i u to ulagati sredstva koja će investitor uplaćivati na ime kupoprodajne cijene zemljišta. Općina Kula Norinska od toga poslovnog aranžmana očekuje pojačano zapošljavanje ljudi i značajne iznose sredstava na ime komunalne naknade.

Postavlja se pitanje zbog čega su kineski investitor Karl Soong i njegov zadarski partner Antony Ninčević odlučili investitarti baš na Novim Selima.

Prije svega zbog položaja poslovne zone uz granicu s BiH uz schengenski granični prijelaz koji je i spojnica hrvatske autoceste s budućim koridorom 5c, ali i blizine Luke Ploče do koje se stiže za 10-15 minuta.

Inače, cjelokupna investicija stajala bi do 100 milijuna eura, proizvodilo bi se za hrvatsko i europsko tržište, a ta prva investicija u poslovnoj zoni Nova Sela mogla bi privući i nove zainteresirane investitore.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari