Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKOM REKTORU OTPJEVALA 'VILO MOJA'

Poslušajte kako poznata Cocina pjesma zvuči na kineskom

Objavljeno prije

Predstavnici Kineske akademije društvenih znanosti u srijedu su posjetili Sveučilište u Dubrovniku. Nakon sastanka s upravom i djelatnicima na kojem je bilo riječ o suradnji na različitim područjima znanosti i visokog obrazovanja, jedna od predstavnica Kineske akademije, oduševila je svoje domaćine.

U društvu rektora Nikše Buruma zapjevala je poznatu Cocinu pjesmu “Vilo moja” na hrvatskom, a zatim i na kineskom jeziku. Kako to zvuči poslušajte u videu:

Predivan završetak sastanka delegacije Kineske akademije društvenih znanosti i uprave i zaposlenika Sveučilišta!#otvaramokampusukini 😄 #semperprimussempermelior #uniduchina #dubrovnik

Publiée par Sveučilište u Dubrovniku sur Mercredi 10 avril 2019

Izvor: dalmacijadanas.hr

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U tijeku su aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt Zdrav za 5 kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

PU Dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
COCO CLUB – Čestitka

Najčitanije