Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI JE DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Posjetili smo radionicu Udruge ‘Prijatelj’, današnja tema je ‘Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti’

Objavljeno prije

UOSI-Prijatelj-(1)

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom danas ugošćuje građane u svojim prostorijama u razdoblju od 7 do 15 sati.

Svake se godine 3. prosinac obilježava drugom temom, a ove godine tema je Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti. Inače, UOSI Prijatelj ovaj dan obilježava prigodnim predavanjima, a ove godine zbog kiše primorani su bili ostati u prostorijama Udruge. Unatoč lošem vremenu u udruzi ne nedostaje dobrog raspoloženja i kreativnosti. Izrađuju se prigodni blagdanski ukrasi i igraju društvene igre.

Jedan od glavnih ciljeva Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je uključenost osoba s invaliditetom u društveni život zajednice. Jedan od mehanizama koje koristi za postizanje jest zapošljavanje osoba s invaliditetom. Što njima ima veliku ulogu u osamostaljenju i mogućnosti da neovisnije žive u sredini kojoj žele.

UOSI ‘Prijatelj’ zapošljava 60 osoba, od toga 30 asistenata koji skrbe o istom broju osoba s invaliditetom, 10 pomoćnika u nastavi za djecu sa poteškoćama u razvoju, te 8 osoba s invaliditetom.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije