Ostanimo u kontaktu

OŠ OPUZEN

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Objavljeno prije

Učenici osmih razreda OŠ Opuzen su, u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”, od 1. do 3. listopada boravili u Vukovaru. Posjet je organizirao Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar, a učenicima su pratnja bile razrednice Ivana Milić, Slavica Jakišić te učiteljica Katarina Kmezić.

Prvi dan, uz pjesmu i uzbuđenje, proveden je u autobusu i putovanju s jednog kraja Lijepe Naše na drugi. Po dolasku uslijedio je smještaj u hostel, večera i druženje s vršnjacima iz još pet osnovnih škola čiji su učenici također bili na terenskoj nastavi.

Drugoga dana posjetili su dva muzeja. U Gradskom muzeju Vukovar smještenom u dvorcu Eltz učenici su se upoznali s poviješću grada, a u Muzeju Vučedolske kulture s vučedolskom kulturom i načinom života u njeno vrijeme. Nakon kulturne i povijesne baštine, posjetili su crkvu svetoga Filipa i Jakova u kojoj je župnik govorio o stradanjima crkve i grada te o obnovi crkve. U poslijepodnevnim satima učenici su odslušali dva predavanja, predavanje Domovinski rat i predavanje Bitka za Vukovar, a nakon njih su se upoznali s izložbenim prostorima i izlošcima u samom Memorijalnom centru.

Drugi dan bio je posvećen obilasku memorijalnih mjesta u samom gradu i njegovoj okolici. Sa stradanjima Grada Heroja i njegovih stanovnika i branitelja upoznali su se posjetivši Spomen dom hrvatskih branitelja na  Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu Ovčara, Velepromet i Borovo Commerce. Nakon obilaska memorijalnih mjesta učenici su u Školi mira slušali poruke mira i još jednom se upoznali s važnošću mira, a nakon toga su se predstavnici škola natjecali u kvizu.

Ispunjeni suosjećanjem i spoznajom o tisućama poginulih i prognanih, o  srušenim domovima i razdvojenim obiteljima, o djetinjstvima koja su u ratnom vihoru uništena, spoznajom o  strašnom zločinu i najgorim stradanjima koja su se 1991. dogodila u Vukovaru, ali i spoznajom da se vukovarske žrtve i stradanja ne smiju zaboraviti kako se nikad i nikome više ne bi dogodila, u popodnevnim satima krenuli su kući. U kasnim noćnim satima učenike su dočekali roditelji i topla obiteljska gnijezda.

GREY&PADRINO CLUB

Za odličnu atmosferu večeras će se pobrinuti Tamburaški sastav Dukati

Objavljeno prije

Još jedna vrhunska zabava očekuje nas u Grey&Padrino Clubu a za nju su večeras zaduženi Tamburaški sastav Dukati uz rezidenta cluba DJ Andru.

Program počinje od 22 sata, a do tada zagrijte se uz promo cijene pića i koktela koji su garancija za odličnu atmosferu.

Na instagram profilu kluba tagirajte 5 svojih prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite i čekaju vas kokteli po izboru!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama.

Svakako još jedna vrhunska subota je pred nama, s toga vidimo se u Grey&Padrino Clubu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije