Ostanimo u kontaktu

VETERANI 4. GARDIJSKE BRIGADE

Posjet Maslenici povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije

Objavljeno prije

Udruga veterana 4 GBR, Maslenica 23

Foto: Udruga veterana 4. gardijske brigade

Veterani 4. gardijske brigade – podružnice Dubrovačko –neretvanske županije zajedno sa suborcima iz cijele Dalmacije okupili su se na Maslenici u programu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica kako bi se prisjetili tih svijetlih trenutaka Domovinskog rata i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Kod spomen križa od slavonskog hrasta poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade u Kašiću i spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade ispod Zelenog hrasta Islamu Latinskom brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće. U zajedničkom izaslanstvu županija, gradova i općina svijeću je za poginule branitelje zapalio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Slijedila je sveta misa u crkvi Marije zaštitnice kršćana u Paljuvu na nekadašnjoj prvoj crti bojišta. Tom prigodom metkovski veterani posjetili su mjesta pogibije pok. Marija Glavote i Marija Nikolića-Kiša gdje su kod spomen obilježja položili cvijeće i zapalili svijeće. Zajedničko druženje veterana 3. i 4. gardijske brigade nastavljeno je u Novigradu. Po završetku, veterani su posjetili Zadar i njegove znamenitosti.

Akcija Maslenica imala je za cilj spajanje cestovnom komunikacijom hrvatskog juga i sjevera. U samo 72 sata postrojbe Hrvatske vojske i policije oslobodile su 92 četvorna kilometra hrvatskog teritorija, odbacivši neprijatelja iz zadarskog predgrađa i time omogućile ponovno cestovno povezivanje Dalmacije s kopnenom Hrvatskom. Po okončanju napadne akcije uslijedile su dvomjesečne teške borbe gdje je neprijatelj svakodnevnim topničko-pješačkim napadima nastojao povratiti svoje položaje što mu nije uspjelo.

Udruga veterana 4. gardijske brigade
Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije