Ostanimo u kontaktu

Ljubavna poruka

Poruka u boci iz Kanade do ušća Neretve putovala 28 godina

Objavljeno prije

Matea_Medak-Rezic

Matea je, ispod naslaga lišća, između nekoliko plastičnih boca, pronašla i jednu staklenu, razbijenu. Pretpostavlja da ju je netko nehotično nagazio. Iznenađenje je spazila pokraj čepa, mali, plastificirani papir, na kojemu je napisana ljubavna poruka koju je prije punih 28 godina izvjesni Jonathon poslao Mary. Poruka je napisana daleke 1985. godine i upućena je iz Nove Scotije u Kanadi.

Pokupila sam bocu kao i ostale boce, da bih tek onda shvatila da je u njoj pismo. Odmotala sam mokar papir na kojemu je ispisano sljedeće: “Mary, you really are a great person. I hope we can keep in correspondence. I said I would write. Your friend always, Jonathon. Nova Scotia ‘85.” -rekla je 23-godišnja kiterica Matea.

Iz poruke se da iščitati da je prije 28 godina Jonathon omiljenoj mu Mary dao kompliment da je super osoba te da se nada njihovu dopisivanju, s potpisom – tvoj prijatelj zauvijek.

Matea je iznenađena, ali i zadovoljna, ne samo zato što je pronašla poruku, nego što je plastika već pomalo počela popuštati i taj vrijedni papirić uskoro bi bio uništen.

Umjesto Mary, poruku je dobila Matea, koja će, zajedno sa suprugom Mirkom i ostalim kiterima pokušati stupiti u kontakt s osobama na koje se odnosi poruka.

Inače, Nova Scotia je Nova Škotska, kanadska provincija s jednim otokom i jednim poluotokom na Atlantskom oceanu, odakle je, tjerana valovima, vjetrom i morskim strujama stigla do ušća Neretve.

 

Ante Šunjić za dubrovacki.hr

MAGLOVITO JUTRO U PELJEŠKOM KANALU

Impresivan video Pelješkog mosta koji proviruje iz magle

Objavljeno prije

Hrvatske ceste na svom YouTube kanalu objavile su impresivan video Pelješkog mosta čiji stupovi proviruju iz magle.

Prilog je napravljen u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. u jutarnjim satima i zasigurno ga vrijedi pogledat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije