Ostanimo u kontaktu

KAKO POBOLJŠATI SIGURNOST GRAĐANA U PROMETU

Popuštanjem mjera nastavila se jurnjava ulicom Put Narone

Objavljeno prije

Na blagdan Tijelova, oko 10 sati, osobno vozilo sive boje velikom se brzinom kretalo iz smjera Vida prema kružnom toku, na način da se nisu mogle zamijetiti niti registarske oznake. To je vozilo prošlo i upozoravajuće prometne znakove o ograničenju brzine i označeni prijelaz za pješake, te se nastavilo kretati prema spoju Jadranske ulice i Puta Narone.

Od popuštanja epidemioloških mjera intenziviran je promet na svim gradskim prometnicama, pa tako i u ulici Put Narone.

O brzini kretanja osobnih vozila i teretnjaka pisali smo nekoliko puta, a kao odgovor dobivali smo osobne uvrede.

Nakon popuštanja epidemioloških mjera na prometnicama je sve više vozila, što možda nije ništa posebno, ukoliko se svi pridržavamo prometnih pravila.

Nije, naime, normalno da pojedini vozači u dnevnim ili u noćnim satima od sučelja nove Jadranske ulice i Puta Narone, iskušavaju snagu svojih automobila sve do raskrižja Puta Narone, Zagrebačke i ulice Neretvanskih gusara.

Djeca, starci i ostali na pješačkom prijelazu na tom mjestu nisu sigurni hoće li nesmetano prijeći. Devedeset posto vozača poštuje znakovlje i priprema se za nove situacije kako bi zaštitili građane i sebe.

Veliko upozorenje za stanje u prometu ovoga je tjedna bila prometna nezgoda na spoju Jadranske ulice i Puta Narone, na sreću bez težih posljedica. Unatoč postavljenom prometnom znakovlju, prometni stručnjaci još jednom moraju analizirati sve segmente u odvijanju prometa na tom području grada Metkovića.

I noću i danju, mjesecima i godinama, stambeni objekti u ulici Put Narone podrhtavaju nakon provoza teških ili manje teških kamiona. Deseci kotača kamiona, ovisno o broju, težini i brzini kretanja vozila, udaraju u poklopce kanalizacijskih šahtova, a potresni udari zbog mekanog tla prenose se na temelje kuća, u kojima podrhtavaju stropovi, viseći elementi, ormari, kreveti…

Do kada će vlasnici stambenih objekata trpjeti i strahovati za svoje nekretnine, teško je prognozirati. Dio odgovora svakako je i na vozačima kamiona, kako onih teških, tako i onih dostavnih. Stanovnici Puta Narone uvažavaju njihove poteškoće u poslu, ali mole, neke od njih, da svoju vožnju prilagode stanju na prometnici o kojoj govorimo.

KOMIN PRVAK NERETVE

Gusari Komin imaju novu pobjedničku himnu

Objavljeno prije

Udruga lađara Gusari Komin ima novu pobjedničku himnu.

Tekst za pjesmu napisao je Željko Vlahović, glazbu uz Željka Vlahovića potpisuje Domagoj Dominiković, a aranžman, uz također Vlahovića i Jašar Murtezani.

Izvođač je Romeo Krželj Rocky, dok refren pjevaju Željko Vlahović, Domagoj Dominiković i Jašar Murtezan

Video produkcija potpisuje Mateo Vlatković, Studio Idearium.

Donosimo video spot.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije