Ostanimo u kontaktu

U POJEZERJU UGROŽENI POLJSKI PUTOVI

Poplavne vode u Jezeru prijete poljskim putovima

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online

Obilne kiše prouzročile su nemale probleme stanovnicima vrgorskog i pojezerskog područja, krška vrela izbacila su goleme količine vode koja polako otječe prema polju Jezero u kojemu će, kako se očekuje, razina vode još rasti.

Na sreću, za sada na području općine Pojezerje nisu ugroženi ljudi ni stambeni i gospodarski objekti. Prema riječima načelnika općine Pojezerje Bore Dominikovića poplavne vode su ponegdje do razine asfalta, a na nekim dionicama su 80 cm niže od razine prometnice Mali PrologPloče. Pod  vodom su povrtnjaci i nasadi jagoda. Štete će se procijeniti tek nakon otjecanja vode u Baćinska jezera, za nekoliko dana.

Najveće štete očekuju se na poljskim putovima u čije nasipe je općina Pojezerje uložila nemala sredstva. Nakon povlačenja vode sigurno je da će ih trebati nanovo nasipati i ravnati kako bi stanovnici lakše dolazili do svojih posjeda.

Pokazalo se također da propusti za vodu prema Crnom viru nemaju odgovarajuće kapacitete, iako brana i nasip imaju određenu ulogu.

Unatoč koroni (i sam načelnik je odradio izolaciju) i poplavama načelnik i suradnici marljivo realiziraju započete projekte i iniciraju druge, nove, kako bi se poboljšalo stanje komunalne infrastrukture, ali i život stanovnika.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Prijavite se na besplatna motivacijska virtualna predavanja na temu ‘Kako uspjeti u Post-Covid vremenu’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira seriju besplatnih motivacijskih virtualnih predavanja na temu Kako uspjeti u Post-Covid vremenu.

Predavanja na teme Izazovi digitalne transformacije, Izazovi vođenja u doba krize i Kako povećati motivaciju i samomotivaciju vodit će prof. dr. Velimir Srića.

Živimo u doba dramatičnih izazova, složenih problema, neravnoteža i kriza. Pandemija je uzrokovala pad gospodarske aktivnosti, ugrozila budućnost poslovanja, pojačala osjećaj nemoći i natjerala nas da preispitamo postojeće modele djelovanja i postojeće vrijednosti. Kriza je opasnost, ali je jednako tako prilika da se krene ispočetka, popravi ono što nije dobro i iniciraju potrebne reforme i promjene. Zato je iznimno važno osposobiti se za upravljanje promjenama koje će organizacijama i pojedincima omogućiti razrješavanje nagomilanih proturječnosti i postizanje osobnog i poslovnog sklada.

Slijedom navedenog, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na prvo u nizu virtualno motivacijsko predavanje na temu Izazovi digitalne transformacije koje će se održati u četvrtak, 21. siječnja 2021. godine s početkom u 10 sati. Na predavanju će se obraditi teme:

  • trendovi digitalne transformacije i njihov utjecaj na pojedinca i organizaciju
  • tehnološki izazovi digitalne transfromacije – BASICS (Big Data, Artificial Intelligence, Social Networks, Internet of Things, Cloud Computing, SMART concepts)
  • vrijednosni izazovi digitalne transformacije (TEST – Trust, Empathy, Sustainability and Transparency; Crowdsourcing, Crowdsharing, Crowdfunding, Startup mentality)
  • organizacijski izazovi digitalnog vodstva

O predavaču

Predavač je prof. dr. Velimir Srića, renomirani stručnjak iz područja leadershipa koji je kao profesor imao prigodu i čast odgajati neke od najuspješnijih menadžera i poduzetnika u Hrvatskoj, regiji, SAD-u  i Kini. Jedan je od pionira promicanja razvoja kreativnosti u Hrvatskoj i ekspert Svjetske banke za Change Management.

Prof. dr. Velimir Srića završio je Ekonomski fakultet i magisterij na FER-u. Kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA na Columbia University, New York i doktorat iz menadžerske informatike. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Bio je Jedan od osnivača Hrvatsko-američkog društva i Hrvatskog europskog pokreta. Počasni je član HHO i hrvatskog ogranka Rimskog kluba. Dobitnik je Gerald Ford stipendije i Eisenhower Fellowship, nagrada Zlatno pero društva novinara Hrvatske i Josip Juraj Strossmayer za znanost.

Za sudjelovanje na online predavanju prijavite se putem:

– poveznice: https://forms.gle/x2DiGQnfNxvpzU1T8
– maila: dcp@dcp.hr
– telefona: 020/418-401

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije