Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PRIOPĆIO MUP

Ponovno se pokreće program redovitog srednjoškolskog obrazovanja za policajce

Dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja

Objavljeno prije

Policijska akademija u rujnu će ponovno pokrenuti program redovitog srednjoškolskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred, kojim će polaznici steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla, priopćeno je u srijedu iz MUP-a.

U školskoj godini 2021./2022. bit će upisano 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine, uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011.

Zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete mogu se prijaviti na natječaj Policijske akademije od 3. do 20. kolovoza 2021.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Razlog za ponovno uvođenje dvogodišnjeg programa u Policijsku školu “Josip Jović”, koja u sklopu Policijske akademije provodi programe temeljnog policijskog obrazovanja, je u tome što dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, a to doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca.

Također, dulji program omogućit će kvalitetniji razvoj stajališta polaznika, kao i jaču privrženost policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava.

U priopćenju se navodi i da je Policijska škola “Josip Jović” izradila tri dokumenta na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Riječ je o Standardu zanimanja, Standardu kvalifikacije i Strukovnom kurikulumu. To je, prema Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, preduvjet za ponovno pokretanje redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka kroz 3. i 4. razred.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Večeras posebna regulacija prometa i bez vode sami centar grada

Objavljeno prije

Gradski vodovod obavještava građane da će se 28.9.2021 od 21 sat do 29.9.2021. 02:00 sata odvijati radovi na dijelu Ulice kralja Zvonimira i Ulice Mobine, te se u zoni odvijanja radova na križanju navedenih ulica privremenom regulacijom prometa zabranjuje promet i preusmjerava na okolne ulice.

Sva vozila koja dolaze iz Ulice kralja Zvonimira od škole preusmjeravaju se na Ulicu A. G. Matoša, Ulicu oca Ante Gabrića i dalje na Dubrovačku ulicu nastavljaju promet.

Sva vozila koja dolaze iz smjera Dubrovačke ili Ulice Petra Krešimira IV preusmjeravaju se prema Ul. oca Ante Gabrića i dalje Ulicom AG Matoša do Ul. kralja Zvonimira u željenom smjeru.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sva vozila koja dolaze iz Ulice Mobine se preusmjeravaju na Ul. Petra Zoranića i dalje Sportskom ulicom u željenom smjeru.

Također obavještavamo korisnike vodnih usluga u ulicama: Kralja Zvonimira, A. Starčevića (na adresi broj 3 i 5) i O. A. Gabrića (na adresi broj 2,5,7 i 9), da će danas 28.9.2021. od 23:00 do 29.9.2021. do  02:00  sata zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Molimo korisnike za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije