Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

1. MANDARINA POLUMARATON

Polumaraton je velika promocija Neretve, sudjeluje više od 550 trkača iz 10 država, promet u Metkoviću se zaustavlja na 3 sata

Objavljeno prije

Mandarina polumaraton - tiskovna (2)

Predstavnici Sportske udruge Neretva Run i Sportske zajednice grada Metkovića jučer su u Hotelu Narona održali tiskovnu konferenciju povodom 1. Mandarina polumaratona (Mandarine Halfmaraton) koji će se 5. studenog održati u Metkoviću.

Polumaraton je međunarodnog karaktera te će se u sklopu njega održati i humanitarna utrka 5K-Butterfly Race-Trčimo za Manuelu. Ukupno će se natjecati oko 550 trkača iz 10 država.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pavo Dujmović, član SU Neretva Run i koordinator tiskovne konferencije i utrke, kazao je da je Mandarina polumaraton velik događaj i da ga smatra najvećim događajem iza Maratona lađa u Metkoviću.

S njim se složio predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića, Ante Zovko.

GALA HOME 740px

– I do sad smo podržavali rad SU Neretva Run na Skalinadama i raznim humanitarnim utrkama. Polumaraton je ogroman događaj, bitan je za Metković, bitan je za turistički život ovog grada i sporstku promidžbu. To je jedan od bitnih događaja i jedan od glavnih razloga naše podrške –kazao je Zovko.

Polumaraton je utrka duga 21 kilometar te će se, zbog njega i humanitarne utrke duge 5 kilometara, na tri sata za promet zatvoriti veliki dio Metkovića. Start obje utrke je u Vidu kraj mosta, trčat će se Ulicom Put Narone, Željezničkim podvožnjakom, Ulicom Andrije Hebranga (Luka Metković), preko Lučkog mosta, Ulicom Ivana Gundulića, zatim Ulicama Matice Hrvatske i kralja Zvonimira, Dubrovačkom ulicom do svetišta sv. Ante i skrenut će prema semaforima na Kladi-lijevo. Zatim će se trčati Ulicom Petra Krešimira IV do kućnog broja 65 gdje će biti okret te će se ulica nastaviti do Studenca, Mobinama, Pržinama, dijelom Splitske ulice te će se uključiti u Šetalište 116. brigade gdje će trkači rivom stići do cilja u gradskom parku.

Predsjednik SU Neretva Run, Ruđer Bošković, osvrnuo se na zaustavljanje prometa i nada se da će građani pokazati razumjevanje. Promet se, naime, zaustavlja zbog sigurnosti trkača.

– Najveći naš problem, da ga tako nazovemo, iako se nadamo da ga neće biti te da će dam građani Metkovića izaći u susret, jest promet. Cijela ruta polumaratona bit će zatvorena za sav promet. Neće biti moguće kretati se kroz dionicu sve dok zadnje vozilo, odnosno, medicinsko osoblje sa policijom ne prođe kroz ulicu. Na utrku će izaći 10 policijskih vozila i preko 40 prometnih volontera. I mi i policija dajemo sve što je u našoj moći da utrka za one koji nastupaju bude, prije svega, sigurna.

Metkovic NEWs uživo je prenosio tiskovnu konferenciju koju, za više detalja o utrci, možete pogledati ovdje:

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije