Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policijski službenici Pomorske policije Dubrovnik za spašavanje 36 osoba dobili medalju za izuzetan pothvat

Objavljeno prije

Na svečanosti koja se jučer, 29. rujna, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, obilježila na Policijskoj akademiji u Zagrebu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuli su se na rad hrvatske policije koja je u protekloj godini provela niz uspješnih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija na državnoj i međudržavnoj razini u kojima je uhićen veliki broj pripadnika različitih kriminalnih skupina. Unatoč ovogodišnjoj krizi svjetskih razmjera, od epidemije do potresa,  hrvatska policija je pokazala spremnost zbog čega sigurnost Hrvatske u niti jednom trenutku nije bila narušena.

Središnji događaj svečanosti bio je podjela nagrada i priznanja pojedincima i skupinama, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.

Medalja za izuzetan pothvat pripala je četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik: Mati Batinoviću, Vedranu Crniću, Ivanu Deliću i Ivanu Šutalu koji su tijekom veljače ove godine sudjelovali u Frontexovoj operaciji „JO Poseidon 2020“ u Grčkoj. Za vrijeme obavljanja službenih zadaća u akvatoriju Egejskog mora, u jednoj od smjena su radijskim uređajem uočili gumeno plovilo na kojem se nalazio veći broj osoba. Unatoč lošem vremenu, jakom vjetru, hladnoći i visokim valovima iskazali su iznimnu hrabrost i spretnost te su spasili 36 unesrećenih osoba od kojih su većina bila žene i djeca. Plovilo je ostalo bez pogonskog goriva i sudbina unesrećenih bi bila upitna da ih nije uočila posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Dubrovnik.

Nagradu su primila dvojica od četvero nagrađenih policijskih službenika.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, od kojih u Metkoviću 15

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.

.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije