Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policijski službenici Pomorske policije Dubrovnik za spašavanje 36 osoba dobili medalju za izuzetan pothvat

Objavljeno prije

Na svečanosti koja se jučer, 29. rujna, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, obilježila na Policijskoj akademiji u Zagrebu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuli su se na rad hrvatske policije koja je u protekloj godini provela niz uspješnih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija na državnoj i međudržavnoj razini u kojima je uhićen veliki broj pripadnika različitih kriminalnih skupina. Unatoč ovogodišnjoj krizi svjetskih razmjera, od epidemije do potresa,  hrvatska policija je pokazala spremnost zbog čega sigurnost Hrvatske u niti jednom trenutku nije bila narušena.

Središnji događaj svečanosti bio je podjela nagrada i priznanja pojedincima i skupinama, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.

Medalja za izuzetan pothvat pripala je četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik: Mati Batinoviću, Vedranu Crniću, Ivanu Deliću i Ivanu Šutalu koji su tijekom veljače ove godine sudjelovali u Frontexovoj operaciji „JO Poseidon 2020“ u Grčkoj. Za vrijeme obavljanja službenih zadaća u akvatoriju Egejskog mora, u jednoj od smjena su radijskim uređajem uočili gumeno plovilo na kojem se nalazio veći broj osoba. Unatoč lošem vremenu, jakom vjetru, hladnoći i visokim valovima iskazali su iznimnu hrabrost i spretnost te su spasili 36 unesrećenih osoba od kojih su većina bila žene i djeca. Plovilo je ostalo bez pogonskog goriva i sudbina unesrećenih bi bila upitna da ih nije uočila posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Dubrovnik.

Nagradu su primila dvojica od četvero nagrađenih policijskih službenika.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

TRAŽITE POSAO

Metković NEWS traži novinara/suradnika (m/ž)

Objavljeno prije

Kreativni ste, marljivi, želite raditi u ugodnoj radnoj atmosferi, s fleksibilnim radnim vremenom i stimulativnim primanjima? Najposjećeniji metkovski info-portal Metković NEWS objavljuje Natječaj za radno mjesto novinara (m/ž), a poziv upućuje svim novinarima i onima koji to žele postati.

Metković NEWS, Neovisni info portal plod je individualnih sloboda koje su glavna okosnica jednog demokratskog društva. Dobronamjeran, kritički nastrojen prema odgovornima i uvijek pokroviteljski orijentiran prema građanima. Ako mislite da se možete uklopiti u takvu radnu atmosferu, zadovoljavate gore navedene uvjete i imate barem malo novinarskog afiniteta, upravo ste Vi osoba za našu redakciju.

Svoj životopis pošaljite na e-mail metkovicnews.posao@gmail.com.

Metković NEWS
Glavni urednik, Dalibor Čutura

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije