Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

Policijski službenici održali edukativno predavanje u Dječjem vrtiću Služavki Malog Isusa u Metkoviću

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Policijski službenici Policijske postaje Metković su u petak, 31. svibnja, posjetili dječji vrtić časnih sestara – Služavki Malog Isusa u Metkoviću i, na djeci zanimljiv i prihvatljiv način, održali predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Kroz druženje s policijom djeca su saznala puno korisnih informacija o ponašanju u prometu s naglaskom na sigurno prelaženje ceste, kretanje pješačkim prijelazima, ponašanju na semaforima, regulaciji prometa od strane policijskih službenika i važnosti korištenja sigurnosnih sjedalica u vozilima.

Djeci su pojašnjene potencijalno opasne situacije, a prilikom posjeta imala su priliku vidjeti i vozilo prometne policije koje se koristi prilikom nadzora prometa i očevida prometnih nesreća, kao i uređaje koji se tom prilikom koriste.

Na kraju druženja dječica su na poklon dobila prometne bojanke i slikovnice, a policijski službenici crteže koje su im djeca u znak zahvalnosti osobno nacrtala.

METKOVSKO LJETO 2020.

Najmlađi sugrađani uživali u edukativno-znanstvenoj predstavi ‘Dan u laboratoriju malog znanstvenika’

Objavljeno prije

Najmlađi sugrađani sinoć su uživali u edukativno-znanstvenoj predstavi ‘Dan u laboratoriju malog znanstvenika‘, koja je u sklopu programa Metkovskog ljeta 2020. održana u prekrasnom ambijentu gradskog parka.

Mladi glumac Miro Čabraja je na djeci zanimljiv i uzrastu prilagođen način odgovorio na pitanja o tome kako nastaje vulkan, bijeli dim, kakve je boje voda, kako se izrađuju čarobne frulice, kako se lansira raketa u svemir, a za kraj im je otkrio tajnu o velikim balonima.

Djeca su aktivno sudjelovala, a količina smijeha i izraza ushićenja izazvanih događanjima u laboratoriju, dokaz su koliko su bila oduševljena predstavom.

Donosimo nekoliko fotografija…

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije