Ostanimo u kontaktu

HVALEVRIJEDNA GESTA

Policijski službenici Interventne jedinice PU DNŽ donirali novčana sredstva udrugama ‘Leptirići’ i ‘Dva skalina’

Objavljeno prije

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije prikupili su novčana sredstva i u ovo predblagdansko vrijeme poželjeli prikupljeni novac donirati dvjema udrugama na području naše županije.

Radi se o Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Dva skalina iz Dubrovnika i o Ucdpdn Leptirići koje brinu o najranjivijim članovima našeg društva.

Donaciju u iznosu od 2.450,00 kuna predsjednici Leptirića danas je osobno predao zapovjednik Interventne jedinice policije gospodin Robert Đođo koji je istaknuo kako se nada da će ovom gestom barem dijelom poboljšati kvalitetu života naših korisnika.

Ivana Nikolac, u ime članova udruge, zahvalila je na ovoj hvalevrijednoj gesti.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije